Kontakt: +386 41 446 488 ali info@taiji.si
Loading Dogodki

« All Dogodki

  • This dogodek has passed.

NOVO! Delavnica: TAIJIQUAN 8 TEHNIK in 5 KORAKOV ter POTISKANJE ROK: sobota 15.12.2018, LJ

15.12. 2018 ob 10:00 - 15:00

eur40

V soboto 15.12.2018 vas vabimo na taijiquan delavnico 8 tehnik in 5 korakov ter potiskanje rok v paru – osnovna in nadaljevalna stopnja, ki bo v Ljubljani. Izvedba delavnice je zagotovljena!

Urnik:
– od 10:00 do 13:00 (3 ure) – osnovna stopnja

– od 13:30 do 15:00 (1,5 ure) –
nadaljevalna stopnja, za vse, ki želijo nadgraditi svoje znanje.

Rok za prijave: Prijavo obvezno pošljite po mailu na: info@taiji.si do petka 14.12.2018 in navedite na katere delavnice se prijavljate. Podatke o plačilu vam posredujem z odgovorom na vašo prijavo.

– Kje? Ljubljana-Šiška, Litostrojska 51 (SŠTS)
– Redna cena za delavnico, ki traja od 10:00 do 13:00 (3 ure): 30 eur
Redna cena za delavnico, ki traja od 13:30 do 15:00 (1,5 ure): 15 eur
Cena za celotno delavnico od 10:00 do 15:00: 40 eur
– Delavnico vodi mojster Chen Shining

Opomba: Osnovna stopnja je primerna za vse, tudi čiste začetnike in obvezna za vse, ki so vključeni v program usposabljanja za inštruktorje (program akademije – udeležba na delavnici od 10:00 do 15:00 prinaša 6 kreditnih točk). Na dopoldanskem delu (3 ure) se nam lahko torej pridružijo tudi čisti začetniki.

Vsebina delavnice:

OSEM ENERGIJ ali TEHNIK ter PET KORAKOV

Taijiquan včasih imenujejo tudi shi san shi – 13 položajev telesa, kar pomeni trinajst osnovnih položajev, energij in veščin, ki so temelj in osnova taijiquana, vse drugo pa je pravzaprav njihova variacija in kombinacija.

Shi san shi običajno delimo na 8 tehnik (ba fa) ali položajev rok in na 5 korakov (wu bu), ki se nanaša na veščine in premike telesa v prostor.

Na delavnici boste spoznali vseh osem tehnik in pet korakov povezanih v eno celoto, ki jo je užitek vaditi, saj z njo poglabljamo razumevanje veščine taijiquana, to znanje pa nam koristi tudi pri nadaljnjem razvoju in učenju drugih form taijiquana, pri borilnih aplikacijah kakor tudi pri potiskanju rok, ki ga izvajamo v paru.

Potiskanje rok

Potiskanje rok je vadba s partnerjem, s katero razvijamo sposobnost poslušanja (ting jing), saj skušamo začutiti partnerjevo namero in oceniti kam se bo premaknil in usmeril svojo moč. V tem pogledu je potiskanje rok nekakšen dogovor med partnerjema, ki med vadbo spoznavata borilne vidike taijiquana: v varnem okolju se namreč učimo kako ustvariti, usmerjati in prenašati silo (moč) na drugega in seveda obratno, kako izničiti silo napadalca.

Splošno o taijiquanu

Taijiquan je tradicionalna kitajska veščina gibanja, je biser več tisočletne dediščine kitajskega ljudstva.

Nastal je na podlagi kitajskih borilnih veščin in jih združil s starodavno daoistično tehniko dihanja, s teorijo o jinu in jangu, ter teorijo tradicionalne kitajske medicine o meridianih. Ker je taijiquan nastal in se razvijal pod vplivom tradicionalne kitajske kulture, sta njegovi teorija in tehnika tesno povezani s tradicionalno kitajsko filozofsko miselnostjo. Večno izmenjujoča in medsebojno dopolnjujoča se jin in jang sta njegovo filozofsko bistvo. Jin in jang sta dopolnjujoči si nasprotji, ki skupaj tvorita celoto. Vsaka stvar ima delež obojega. Jin in jang nikoli ne obstajata v čisti obliki in mirovanju, vedno v dinamičnem vzajemnem delovanju.

Značilnost taijiquana so: mehkost, celostnost in neprekinjenost. Njegovi gibi so krožni. S svojo bogato vsebino ni namenjen le napadu in obrambi temveč tudi samorazvoju. Več si lahko preberete TUKAJ.

 

Podrobnosti

Datum:
15.12. 2018
Čas:
10:00 - 15:00
Cena:
eur40
Dogodek Categories:
, , , , ,

Organizatorji

Slovensko združenje taijiquan Hram CSN
Zdravilni Qigong združenje Slovenije

Prizorišče

SŠTS Ljubljana, Šiška
Litostrojska cesta 51
Ljubljana,
+ Google Map