Kontakt: +386 41 446 488 ali info@taiji.si
Loading Dogodki

« Vsi Dogodki

  • Ta dogodek je minil.

LJ, Delavnica zdravilni qigong Shi Er Fa (1.del), nedelja, 20.9.2020

12 septembra ob 10:00 - 13:00

EUR40

V nedeljo 20.9.2020 vas vabimo na 1. del delavnice začetne stopnje posvečene Zdravilnemu qigongu Shi Er Fa ali 12 metod za negovanje zdravja in dobrega počutja.

Tokrat se bomo naučili prvi del ene izmed prekrasnih in izjemno blagodejnih qigong vaj: DAOYIN YANG SHENG GONG SHI ER FA (SEF) ali 12 metod za negovanje zdravja in dobrega počutja.  To vajo sestavlja 12 različnih položajev telesa, povzetih iz 50-ih form, ki jih je razvil profesor Zhang Guangde, eden izmed vodilnih in legendarnih učiteljev qigonga na svetu.

– ČAS: od 10:00 do 13:00 (3 ure). (Drugi del vaje bo potekal v oktobru, datum še določimo).
– Rok za prijave: Prijavo obvezno pošljite po mailu na: info@taiji.si  do 14.9.20.
– Kje? Na prostem in v dvorani, v primeru slabega vremena v dvorani.
– Kotizacija: 40 eur za posamezno delavnico (1. ali 2. del), skupaj za oba dela 70 eur.
Podatke za nakazilo in ostale informacije vam posredujemo po potrditvi prejema vaše prijave.
– Opomba: Delavnica bo izvedena v primeru zadostnega števila prijav. Število prostih mest je omejeno. Delavnica je prestavljena na kasneje!

Za koga je delavnica primerna?
Delavnica je primerna za čiste začetnike in tudi vse tiste, ki vajo že poznate.

Na splošno je delavnica primerna za vse starosti in oba spola. Vaje so preproste. Lahko se jih izvaja kjerkoli – v naravi, doma ali v službi. Vključujejo tehnike dihanja, telesne vaje in meditacijo. Priporočamo vam ohlapna oblačila in lahko obutev. Lahko ste tudi bosi ali v nogavicah.

OPIS VAJE in VSEBINA delavnice (VIDEO):

Vaja temelji na tradicionalni kitajski medicini, zato so zanjo značilni ponavljajoči se krožni gibi rok, nog ali trupa, ki jih izvajamo tekoče v večjem in manjšem obsegu, ter jih večkrat ponovimo. Krogi različnih velikosti, ki jih rišemo z rokami in nogami ali s telesom, ustrezajo krožnim potem meridianov, ki potekajo po človeškem telesu. S takšnim načinom gibanja, povezovanjem slednjega z dihom in primerno notranjo naravnanostjo, na vseh treh ravneh sprožamo subtilne in zdravilne procese, odpiramo merdiane, odstranjujemo morebitne blokade ter obenem povečujemo gibljivost sklepov ter krepimo mišice, kosti in vezi. Gibi, ki so zelo elegantni in preprosti za naučiti, zato blagodejno vplivajo in uravnavanjo delovanje notranjih organov, meridianov, pet elementov, ter spodbujajo kroženje qija in krvi. Gibe bomo povezali tudi s pravilnim dihanjem, spoznali osnove sistema energijskih kanalov v telesu (meridianov), naredili samomasaža po meridianih in stimulacijo pomembnih akupresurnih točk na telesu za boljši pretok energije ipd).

Načela kitajske medicine o energiji:

– samomasaža po meridianih in aktivacija ključnih akupunkturnih točk za dobro počutje in zdravje
– poznavanje bistvenih zdravilnih učinkov vaje
– razlaga dihanja
– kratka predstavitev veščine qigong in sistema Kitajskega zdravilnega qigonga
– napotki kot pomoč za vadbo doma (na delavnici prejmete tudi koristno gradivo)

Delavnico vodita:

Tina Hribar, vodja inštruktorjev pri Qigong združenju Slovenije in
Chen Shining, predsednik Qigong združenja Slovenije, član strokovnega in promocijskega odbora pri Mednarodni zvezi za zdravilni qigong (IHQF).

Opomba:
Zdravilni Qigong združenje Slovenije (Slovenian Health Qigong Association) je edini in uradni partner Chinese Health Qigong Association pooblaščen za poučevanje in organizacijo Health qigong v Sloveniji ter uradni in ustanovni član International Health Qigong Federation-IHQF.

Podrobnosti

Datum:
12 septembra
Čas:
10:00 - 13:00
Cena:
EUR40
Kategorij Dogodek:
, , , , , ,
Spletna stran:
www.taijiquan-qigong.si

Organizator

Zdravilni Qigong združenje Slovenije

Prizorišče

Ljubljana
Ljubljana, Slovenia + Google Map