Taijiquan in qigong Slovenija

Slovensko združenje taijiquan hram CSN in Zdravilni qigong združenje Slovenije ter Taijiquan in Qigong zveza Slovenije združuje ljubitelje taijiquana in qigonga z vseh koncev Slovenije.

Njegov vodja in ustanovitelj je Chen Shi Ning, kitajski mojster taijiquana, nosilec 7. duana (mojstrske stopnje) kitajskega wushu združenja CWA, ter prvi in edini mednarodni sodnik za kitajske borilne veščine wushu v Sloveniji ter mednarodni sodnik najvišje A kategorije za zdravilni qigong v okviru IHQF.

Med svojimi najboljšimi učenci je usposobil že več dolgoletnih in izkušenih učiteljic in učiteljev ter inštruktoric in inštruktorjev za zdravilni qigong vaje, ki znanje predajajo naprej vedno več novim ljubiteljem teh tradicionalnih kitajskih veščin.

Taijiquan

Pod vodstvom mojstra Chen Shininga Slovensko združenje taijiquan hram CSN sodeluje z največjim trenutno živečim velemojstrom Chen sloga taijquana Chen Xiaowang-om (Chen Xiaowang taijiquan center Slovenije), ki je direktni potomec ustanovitelja tradicionalnega Chen sloga taijiquana (19. generacija mojstrov iz družine Chen), mojster Chen Shining pa je njegov direktni učenec.

Poleg tega smo pridruženi člani International Yang Family taijiquana, sodelujemo z velemojstrom Yang Jun-om, ki je direktni potomec ustanovitelja tradicionalnega Yang sloga taijiquana (5. generacija mojstrov iz družine Yang), mojster Chen Shining pa je direktor podružnične šole IYFTCCA.

Status nevladne nevladne organizacije v javnem interesu

Od 6. 8. 2019 ima Slovensko združenje taijiquan hram CSN status nevladne nevladne organizacije v javnem interesu na področju športa, ki ga je podelilo Ministrstvo za izobraževanje, znanost in šport.

Health Qigong (Zdravilni qigong)

Na področju qigonga delamo po sistemu Health Qigong (Zdravilni qigong), saj je naše Zdravilni Qigong združenje Slovenije (Slovenian Health Qigong Association -SHQA) edini in uradni partner Kitajskega združenja za zdravilni qigong (Chinese Health Qigong Association – CHQA) pooblaščen za poučevanje in organizacijo Health qigong dejavnosti v Sloveniji ter uradni in ustanovitveni član Mednarodne federacije za zdravilni qigong (International Health Qigong Federation-IHQF).

Mojster Chen Shining je nosilec 5. duana in častnega 6. duana, je član strokovnega odbora in odbora za promocijo pri IHQF, ter predsednik in tehnični vodja Zdravilnega qigonga Slovenije.

Status nevladne nevladne organizacije v javnem interesu

Od 6. 8. 2019 ima Zdravilni qigong združenje Slovenije status nevladne nevladne organizacije v javnem interesu na področju športa, ki ga je podelilo Ministrstvo za izobraževanje, znanost in šport.

Lokacije

Programe izvajamo v Ljubljani, na Brezovici pri Ljubljani, v Celju, Mariboru in Murski soboti. Z našimi bogatimi izkušnjami ste zato vedno v dobrih rokah.


About us

The Slovene association Taijiquan hram CSN joins taijiquan and qigong enthusiasts from all Slovenia. Its founder and leader is Chen Shi Ning, Chinese taijiquan master, holder of 7. Duan Wei in Chinese Martial Arts (Wushu) and the first and only international judge for Chinese martial arts (wushu) in Slovenia. Chen Shi Ning was born and grew up in Shanghai, China. He was born into a family of intellectuals who are strongly bonded with the tradition of taijiquan, so from early childhood his life was strongly pervaded with Chinese martial arts. He began with the practice of Chinese martial arts as a small child. He acquired and trained his knowledge and techniques with different teachers and masters in China, but he learned the most from his parents. In Slovenia, he has been now transmitting his pure knowledge and experience in taijiquan and qigong for more than 30 years.

From among his best students, he trained several teachers who are now able to pass on the knowledge to even more new enthusiasts of these traditional Chinese skills. The Slovene association Taijiquan hram CSN is active in 5 cities in Slovenia: Ljubljana, Maribor, Celje, Murska Sobota and Brezovica pri Ljubljani.

Chen Shi Ning


Chen Shi Ning se je rodil in odraščal na Kitajskem, v Shanghaiju. Izvira iz družine intelektualcev, ki je močno povezana s tradicijo taijiquana, zato je njegovo življenje že od mladih nog močno prežeto s kitajskimi borilnimi veščinami.

Kitajske borilne veščine je pričel vaditi že v rani mladosti. Svoje znanje in tehnike je pridobival in uril pri različnih učiteljih in mojstrih na Kitajskem, največ pa se je naučil od svojih staršev. Svoje pristno znanje in izkušnje iz taijiquana in qigonga v Sloveniji poučuje in prenaša že več kot 30 let.

Reference:

  • Nosilec 7. duana (mojstrske stopnje) kitajskega wushu združenja CWA
  • Mednarodni taijiquan sodnik Mednarodne wushu federacije IWUF
  • Dobitnik več medalj na mednarodnih tekmovanjih iz taijiquan, taijijian in taijishan
  • Diretni učenec velemojstra Chen Xiaowang-a / direktor podružnične šole IYFTCCA
  • Nosilec 5. duana health qigong Mednarodne Health Qigong Federacije IHQF
  • Nosilec častnega 6. duana health qigong Mednarodne Health Qigong Federacije IHQF
  • Član strokovnega odbora in odbora za promocijo IHQF
  • Mednarodni sodnik za Health qigong, najvišje A kategorije
  • Predsednik in strokovni vodja Taijiquan in qigong zveze Slovenije
  • Dolgoletni učitelj (več kot 30 let) TJQ in QG v Sloveniji
Preberi več