Kontakt: +386 41 446 488 ali info@taiji.si

Slovensko združenje taijiquan hram CSN in Zdravilni qigong združenje Slovenije
združuje ljubitelje taijiquana in qigonga z vseh koncev Slovenije.

 

Njegov vodja in ustanovitelj je Chen Shi Ning, kitajski mojster taijiquana, nosilec 7. duan-a borilne veščine pri kitajski wushu zvezi, ter prvi in edini mednarodni sodnik za kitajske borilne veščine wushu v Sloveniji ter mednarodni sodnik najvišje A kategorije za zdravilni qigong v okviru IHQF.

Chen Shi Ning se je rodil in odraščal na Kitajskem, v Shanghaiju. Izvira iz družine intelektualcev, ki je močno povezana s tradicijo taijiquana, zato je njegovo življenje že od mladih nog močno prežeto s kitajskimi borilnimi veščinami.

Kitajske borilne veščine je pričel vaditi že v rani mladosti. Svoje znanje in tehnike je pridobival in uril pri različnih učiteljih in mojstrih na Kitajskem, največ pa se je naučil od svojih staršev. Svoje pristno znanje in izkušnje iz taijiquana in qigonga v Sloveniji poučuje in prenaša že več kot 25 let.

Taijiquan in qigong Slovenije

Med svojimi najboljšimi učenci je usposobil že več dolgoletnih in izkušenih učiteljic in učiteljev ter inštruktoric in inštruktorjev za qigong vaji Ma Wang Dui Daoyin Shu in Yi Jin Jing, ki znanje predajajo naprej vedno več novim ljubiteljem teh tradicionalnih kitajskih veščin.

Taijiquan in qigong šola pod vodstvom mojstra CHEN SHINING-a sodeluje (Slovensko združenje taijiquan hram CSN) z največjim trenutno živečim velemojstrom Chen sloga taijquana Chen Xiaowang-om (Chen Xiaowang taijiquan center Slovenije), ki je direktni potomec ustanovitelja traicionalnega Chen sloga taijiquana (19. generacija mojstrov iz družine Chen), mojster Chen Shining pa je njegov direktni učenec.

Poleg tega smo pridruženi člani International Yang Family taijiquana, sodelujemo z velemojstrom Yang Jun-om, ki je direktni potomec ustanovitelja tradicionalnega Yang sloga taijiquana (5. generacija mojstrov iz družine Yang), mojster Chen Shining pa je direktor podružnične šole IYFTCCA.

Na področju qigonga delamo po sistemu Health Qigong (Zdravilni qigong), saj je naše Zdravilni Qigong združenje Slovenije (Slovenian Health Qigong Association) edini in uradni partner Chinese Health Qigong Association in pooblaščen za poučevanje in organizacijo Health qigong dejavnosti v Sloveniji ter uradni in ustanovitveni član International Health Qigong Federation-IHQF.

Mojster Chen Shining je nosilec 5. duana in častnega 6. duana, je član strokovnega odbora in odbora za promocijo pri IHQF, ter predsednik in tehnični vodja Zdravilnega qigonga Slovenije.

Poleg tega ima Zdravilni qigong združenje Slovenije od 6.8.2019 status nevladne nevladne organizacije v javnem interesu na področju športa, ki ga je podelilo Ministrstvo za izobraževanje, znanost in šport.

Slovensko združenje taijiquan hram CSN tako deluje v 11 krajih po Sloveniji na 16-ih lokacijah: Ljubljana, Maribor, Celje, Murska Sobota, Ptuj, Škofja Loka, Domžale, Kamnik, Medvode, Kranj, in Brezovica pri Ljubljani.

Poleg tega ima Slovensko združenje taijiquan hram CSN od 6.8.2019 status nevladne nevladne organizacije v javnem interesu na področju športa, ki ga je podelilo Ministrstvo za izobraževanje, znanost in šport.

Povzetek ključnih referenc mojstra Chen Shining-a:

– Nosilec 7. duana (mojstrske stopnje) kitajskega wushu združenja CWA.
– Mednarodni taijiquan sodnik Mednarodne wushu federacije IWUF.
– Dobitnik več medalj na mednarodnih tekmovanjih iz taijiquan, taijijian in taijishan.
– Diretni učenec velemojstra Chen Xiaowang-a.
– direktor podružnične šole IYFTCCA.
– Nosilec 5. duana health qigong Mednarodne Health Qigong Federacije IHQF.
– Nosilec častnega 6. duana health qigong Mednarodne Health Qigong Federacije IHQF.
– Član strokovnega odbora in odbora za promocijo IHQF.
– Mednarodni sodnik za Health qigong.
– Predsednik in strokovni vodja Taijiquan in qigong zveze Slovenije.
– Dolgoletni učitelj (več kot 25 let) TJQ in QG v Sloveniji.

 


ABOUT US

The Slovene association Taijiquan hram CSN joins taijiquan and qigong enthusiasts from all Slovenia. Its founder and leader is Chen Shi Ning, Chinese taijiquan master, holder of 7. Duan Wei in Chinese Martial Arts (Wushu) and the first and only international judge for Chinese martial arts (wushu) in Slovenia. Chen Shi Ning was born and grew up in Shanghai, China. He was born into a family of intellectuals who are strongly bonded with the tradition of taijiquan, so from early childhood his life was strongly pervaded with Chinese martial arts. He began with the practice of Chinese martial arts as a small child. He acquired and trained his knowledge and techniques with different teachers and masters in China, but he learned the most from his parents. In Slovenia, he has been now transmitting his pure knowledge and experience in taijiquan and qigong for more than 25 years.

From among his best students, he trained several teachers who are now able to pass on the knowledge to even more new enthusiasts of these traditional Chinese skills. The Slovene association Taijiquan hram CSN is active in 11 cities in Slovenia: Ljubljana, Maribor, Celje, Murska Sobota, Ptuj, Škofja Loka, Domžale, Kamnik, Medvode, Kranj, and Brezovica pri Ljubljani.


 

  • "Zdravo gibanje za vse življenje in vse generacije."
  • "Govoriti o taijiquanu je kot bi opisoval glasbo - ne  zadene  bistva.  Taiji je treba gibati. Poglejte, kako veter mehko giblje šumeča drevesa."
  • "Z  besedo  qi  Kitajci  poimenujejo življenjsko  energijo,  ki  je prisotna  v vsakem živem bitju. Pomeni lahko tudi dihanje, zrak. Gong lahko tudi pomeni veščina. Torej je qigong veščina qija oziroma veščina s katero gojimo in krepimo qi."