Kontakt: +386 41 446 488 ali info@taiji.si

Stopnja znanja DUAN

KAJ JE SISTEM DUAN IN ZAKAJ JE POMEMBEN?

Mednarodna federacija za zdravilni qigong (IHQF) je vzpostavila sistem preverjanja znanja (DUAN WEI) in določila pogoje za preverjanje znanja in izdajo potrdil o stopnji znanja s področja zdravilnega qigonga. IHQF je namreč organizacija, ki na mednarodni ravni skrbi za zagotavljanje kakovosti in širjenja znanja na področju zdravilnega qigonga. Pridobljeno potrdilo odraža stopnjo in kakovost vašega znanja na mednarodni ravni.

Preverjanje znanja v Sloveniji izvaja Zdravilni qigong združenje Slovenije po pooblastilu IHQF, ki ga je pridobil z usposabljanji in izobraževanji na mednarodni ravni. Certifikat izdaja IHQF.

Certifikate lahko pridobite za stopnjo DUAN in za (pred) stopnjo PRED-DUAN.

– Za (pred)stopnjo PRED-DUAN (stopnje od 1 do 3) izpit ni potreben, saj zadošča že udeležba na naših rednih tečajih in vikend delavnicah. Potrebna je uradna prijava. Naslednji rok za prijavo na pred-duan, kjer izpit pred komisijo ni potreben, objavimo kmalu!
– Opravljena stopnja pred-duan je pogoj za pristop k izpitu za stopnjo DUAN.

Pišite na info@taiji.si in poslali vam bomo obrazec ter napotke za prijavo.

– Za prijave na DUAN izpit (stopnje od 1 do 9) je obvezna predhodna udeležba na naših pripravljalnih vikend delavnicah nadaljevalne in inštruktorske stopnje, ki jih bomo izvajali jeseni 2021. Naslednji rok bo predvidoma v oktobru ali novembru 2021.

V okviru našega združenja je doslej certifikat za stopnjo DUAN pridobilo 18 tečajnikov in za stopnjo PRED-DUAN 22 tečajnic in  tečajnikov, 15 tečajnikov, pa je izpit za DUAN opravljalo v prejšnjih letih v okviru naših seminarjev, ki smo jih organizirali  s kitajskimi profesorji za zdravilni qigong.


CERTIFIKAT IN IZPIT za DUAN V LETU 2021

Izpit za 1. 2. in 3. stopnjo Duan  bo potekal jeseni.

Priprave na izpit bodo potekale na nadaljevalnih delavnicah, ki bodo potekale od konca avgusta, do sredine septembra 2021. Če vas zanima več, nam pišite na info@taiji.si.

Prisotnost je obvezna, če nameravate opravljati izpit za 1., 2. ali 3. stopnjo, saj se pri vsaki naslednji stopnji kriteriji zahtevnejši, zato je pomembno, da se predhodno dobro pripravite na izpit.

PRISTOJBINA ZA DUAN IZPIT:

Za prvo stopnjo opravljate izpit iz ene vaje, za drugo stopnjo za dve vaji (s tem, da so kriteriji ocenjevanja za drugo vajo višji). Na izpitu je treba vajo izvajati samostojno, pravilno in tekoče.
Pristojbina (ki jo določa IHQF): DUAN 1 = 40 eur;  DUAN 2 = 50 eur; DUAN 3 = 60 eur.
Če vas zanima slednja možnost, čim prej pišite na info@taiji.si, da vam posredujem vlogo za izpolniti.
Samo za prvi vnos v sistem se plača pristojbina za administrativne stroške: 10 eur.


CERTIFIKAT za Pred-DUAN, 2021

Za prijave na stopnjo pre-duan v  letu 2021 prijave zbiramo do 1. marca 2021  in zadošča obiskovanje naših rednih tečajev in/ali vikend delavnic.

Za pred-duan 1, eno vajo, za pred-duan 2, dve vajin in za pred-duan 3, tri qigong vaje.
Izpita v tem primeru ni, je pa potrebno vložiti vlogo najkasneje do datuma prijave, da vas lahko vnesemo v sistem IHQF, kar omogoča izdajo certifikata. Če vas zanima slednja možnost, čim prej pišite na info@taiji.si, da vam posredujemo vlogo za izpolniti.

PRISTOJBINA ZA pred-DUAN IZPIT:

Pristojbina (ki jo določi IHQF): pred-DUAN 1 = 10 eur; pred-DUAN 2 = 20 eur; pred-DUAN 3 = 30 eur.
Samo za prvi vnos v sistem se plača pristojbina za administrativne stroške: 10 eur.

SLOVENSKO KOMISIJO ZA IZPIT DUAN sestavljajo:

– Chen Shining, predsednik komisije, nosilec 5. DUAN-a in 6. častni duan, predsednik združenja in strokovni vodja SHQ, član strokovnega odbora in odbora za promocijo International Health Qigong Federation (IHQF)
– Hribar Tina, nosilka 4. DUAN-a, vodja inštruktorjev pri Qigong združenju Slovenije, dobitnica 8 zlatih medalj na evropskih igrah v qigongu v letih 2014-2018
– Skrt Andreja, nosilka 4. DUAN-a in dobitnica 2 bronastih medalj na evropskih igrah v qigong leta 2018

Opomba: Prve tri stopnje DUAN vključujejo praktični izpit, od stopnje 4 naprej, pa je poleg zahtevnih kriterijev na praktičnem delu, potrebno uspešno opraviti še izpit iz teorije na mednarodni ravni.


SEZNAM DOBITNIKOV DUAN-a

DUAN 5 in častni duan 6
– Shining C.

DUAN 4
Tina H. / Andreja S.

DUAN 3
Helena B. / Nina B. P. / Bećir K.

DUAN 2
Leto 2020: Urša F. V. / Metka P. / Barbara Š. / Mirjam Kr. / Ana P. / Iva G.
Leto 2019: Jan C. / Vesna M. / Dagmar V. / Špela S. / Dušan B./ Mirjam Ku.

DUAN 1
Leto 2020:
Irena K. / Sonja W. / Rado M. / Darja K. / Katjuša L.
Leto 2019:
Aleksandra Z. / Danica Š. / Damjana B. / Anton Ž. / Igor B. / Matej J. / Željka D. / Jan J. / Jožica J. / Jožko V. /  Marko G. / Marta S. / Matej S. /  Matjaž P. / Mojca S. /  Zdenka P. / Žiga K. 

PRED-DUAN 3
Leto 2021:  Jaka R. / Marjan M. / Tanja K.
Leto 2020: Diana C. / Majda C. / Helena V. / Lucija V.
Leto 2019: Peter K. / Zdenka B. / Marta Š.

PRED-DUAN 2 
Leto 2021: Blaž K. / Anita G.
Leto 2020:
Andreja L. / Gregor M. 
Leto 2019:
Nika K. / Sabina P.

PRED-DUAN 1
Leto 2019: Angel G. S. / Franc G. / Mateja R. / Mojca J. P. / Nataša K. / Sonja J.