Kontakt: +386 41 446 488 ali info@taiji.si
Loading Dogodki

« Vsi Dogodki

  • Ta dogodek je minil.

LJ, Zdravilni qigong Šest zdravilih zvokov (Liu ZI Jue), sobota 8.8.2020

8 avgusta ob 09:00 - 12:00

eur30

V soboto 8. avgusta 2020 vas vabimo na zdravilno qigong delavnico LIU ZI JUE ali Šest zdravilnih zvokov za ohranjanje in krepitev zdravja ter uravnovešanje energije in delovanja notranjih organov. Vaja je primerna za čiste začetnike in nadaljevalce.

KDAJ?
Sobota 8. 8. 20 od 09:00 do 12:00

KJE?
Na prostem, v primeru slabega vremena v dvorani

KOLIKO?
Cena: 30 EUR Podatke za nakazilo in ostale informacije vam posredujemo po potrditvi prejema vaše prijave.

PRIJAVA? Prijave so obvezne na mail info@taiji.si do četrtka 6.8. Delavnica bo izvedena v primeru zadostnega števila prijav. Število prostih mest je omejeno.

(VIDEO PRIKAZ VAJE)

VSEBINA (teorija in praksa)
Naučili se bomo qigong vajo Šest zdravilnih zvokov, ki velja za eno izmed najznačilnejših in temeljnih qigong vaj z izjemnimi blagodejnimi učinki na telo in duha.

Zdravilni qigong Liu Zi Jue (Šest zdravilnih zvokov) uravnava in nadzira dvigovanje in spuščanje qi-ja v telesu s poudarkom na dihanju in pravilnemu izgovarjanju šestih zvokov ‘XU, HE, HU, SI, CHUI in XI’.

Vaje krepijo jetra, srce, vranico, pljuča, ledvice in trojni grelec, zato je Liu Zi Jue vaja, ki z vibracijo zvoka za posamezen organ pomaga uravnavati energijo in delovanje notranjih organov. Velja za eno najpomembnejših in učinkovitih vaj z močnimi zdravilnimi učinki. Spremljujoči gibi so izjemno preprosti, saj je poudarek na zvokih in dihanju.

Gibi so raztezajoči, počasni, mehki in elegantni kot tekoča voda ali potujoči oblaki. Njen učinek začutimo tako na telesni kot na subtilni ravni, saj občutimo kako nas izpolni s qi-jem in nežno uravna ter poveže telo, um in dih v eno celoto.

Zvoke izgovarjamo enakomerno in podaljšano, gibe pa izvajamo sproščeno in počasi.

Dihanje med celotno vajo uravnavamo tako v statičnem kot dinamičnem položaju, pri čemer se izmenjujeta naravno in obratno trebušno dihanje. Pazimo na ritem in uklajenost dihanja ter izgovarjanja zvokov. S tem izboljšamo kroženje qi-ja in delovanje notranjih organov.

Najpomembnejši zdravilni učinki so:
– sproščajo odvečno vročino in strupene snovi iz organov,
– resonanca zvokov spodbuja notranje gibanje in masiranje notranjih organov,
– zdravilni zvoki omogočijo človeku, da ponovno pridobi naravno svobodo pri dihanju.
– Z zdravilnimi zvoki in preprostimi gibi uravnovešamo gibanje vitalne sile (qi) in krepimo jetra, srce, vranica, pljuča, ledvice in trojni grelec,
– Izvajanje vaj torej pomaga uravnovestiti energijo in delovanje notranjih organov in krepi metabolizem telesa.

Delavnica je primerna za vse starosti in oba spola. Vaje so preproste. Lahko se jih izvaja kjerkoli – v naravi, doma ali v službi. Vključujejo tehnike dihanja, telesne vaje in meditacijo. Priporočamo vam ohlapna oblačila in lahko obutev.

Delavnico vodita:
Chen Shining, pooblaščeni učitelj in vodja Qigong združenja Slovenije ter Tina Hribar, vodja inštruktorjev pri Qigong združenju Slovenije.

Opomba:
Zdravilni Qigong združenje Slovenije (Slovenian Health Qigong Association) je edini in uradni partner Chinese Health Qigong Association pooblaščen za poučevanje in organizacijo Health qigong v Sloveniji ter uradni član International Health Qigong Federation-IHQF.

Podrobnosti

Datum:
8 avgusta
Čas:
09:00 - 12:00
Cena:
eur30
Kategorije Dogodek:
, ,
Spletna stran:
www.taijiquan-qigong.si

Organizator

Zdravilni Qigong združenje Slovenije

Prizorišče

Ljubljana
Ljubljana, Slovenia + Google Map