Kontakt: +386 41 446 488 ali info@taiji.si
Loading Dogodki

« Vsi Dogodki

  • Ta dogodek je minil.

MB, sobota 18. 1. 20: Zdravilni qigong Ba Duan Jin (Osem brokatov) – začetna stopnja

18 januarja ob 10:00 - 13:00

eur35

V soboto 18.1.2019 vas vabimo na delavnico začetne stopnje posvečene Zdravilnemu qigongu Ba Duan Jin (Osem brokatnih vaj).

– ČAS: od 10:00 do 13:00 (3 ure)
– Izvedba delavnice je zagotovljena!

– Rok za prijave: Prijavo obvezno pošljite po mailu na: info@taiji.si najkasneje do 17.1.20.
– Kje? Maribor, OŠ Maksa Durjave, Ruška 15
– Podrobnosti: Opis vaje BDJ in video prikaz vaje
– Kotizacija: 35 eur. Ob prijavi lahko koristite bon v vrednosti 10 eur (na tej povezavi http://taijiquan-qigong.si/event/darilo-za-vas). Podatke za nakazilo vam posredujemo po prejemu vaše prijave.

Za koga je delavnica primerna?

Delavnica je primerna za čiste začetnike in tudi vse tiste, ki ste že vključeni ali se želite v novi sezoni vključiti v program usposabljanja za inštruktorje (akademija). Primerna je tudi za vse, ki želite opravljati duanwei izpit, ki bo v začetku junija in se ne morete udeležiti naših rednih tečajev med tednom.

Na splošno pa je delavnica je primerna za vse starosti in oba spola. Vaje so preproste. Lahko se jih izvaja kjerkoli – v naravi, doma ali v službi. Vključujejo tehnike dihanja, telesne vaje in meditacijo. Priporočamo vam ohlapna oblačila in lahko obutev. Lahko ste tudi bosi ali v nogavicah.

OPIS VAJE in VSEBINA delavnice:

Zdravilni qigong Ba Duan Jin (Osem Brokatnih vaj) je vaja, ki deluje predvsem na uravnavanje sistema osnovnih meridianov v telesu. Ba Duan Jin je serija osmih zaporednih gibov, si jo je lahko zapomniti in je prijetna za videti in vaditi. Za to vajo so značilni nežni, počasni, enakomerni tekoči in skladni gibi. Napetost se izmenjuje s sproščenostjo, dinamičnost z mirovanjem, telo in um pa skupaj sodelujeta pri negovanju življenjske sile (qi). S tem postanejo meridiani prehodni, qi in kri pa neovirano tečeta, kar izboljšuje zdravje in krepi telo.

Načela kitajske medicine o energiji:

– samomasaža po meridianih in aktivacija ključnih akupunkturnih točk za dobro počutje in zdravje
– poznavanje bistvenih zdravilnih učinkov vaje
– razlaga dihanja
– kratka predstavitev veščine qigong in sistema Kitajskega zdravilnega qigonga
– napotki kot pomoč za vadbo doma (na delavnici prejmete tudi koristno gradivo)

Delavnico vodita:
Chen Shining, pooblaščeni učitelj in vodja Qigong združenja Slovenije ter Tina Hribar, vodja inštruktorjev pri Qigong združenju Slovenije.

Opomba:
Zdravilni Qigong združenje Slovenije (Slovenian Health Qigong Association) je edini in uradni partner Chinese Health Qigong Association pooblaščen za poučevanje in organizacijo Health qigong v Sloveniji ter uradni član International Health Qigong Federation-IHQF.

 

Podrobnosti

Datum:
18 januarja
Čas:
10:00 - 13:00
Cena:
eur35
Kategorij Dogodek:
, , , , , , ,
Spletna stran:
www.taijiquan-qigong.si

Organizator

Zdravilni Qigong združenje Slovenije

Prizorišče

Maribor, OŠ Maksa Durjave
Ruška 15
Maribor, Slovenija
+ Google Map