Kontakt: +386 41 446 488 ali info@taiji.si
Loading Dogodki

« Vsi Dogodki

  • Ta dogodek je minil.

Vikend delavnica v LJ: Qigong za vitalnost in dolgo življenje – nedelja 26.11.17

26.11. 2017 ob 10:00 - 14:00

EUR40

Vabimo vas na prav posebno 4 urno vikend delavnico “Qigong za vitalnost in dolgo življenje”, ki bo potekala v nedeljo 26.11.17. Delavnica je primerna za vse, čiste začetnike in tiste z izkušnjami.

– Lokacija: Ljubljana, Litostrojska 51 (SŠTS), telovadnica, 1. nadstropje

– Čas: od 10:00 do 14:00 (4 ure)

– Rok za prijave je podaljšan do delavnice, do nedelje 26.11: Prijavo pošljite na info@taiji.si Predhodne prijave so obvezne, da lahko pripravimo zadostno število gradiva, ki ga boste prejeli na delavnici.

– Izvedba delavnice je zagotovljena.

– Podrobnosti: Na delavnici boste v teoriji in praksi spoznali kako lahko sami poskrbite za dobro počutje in zdravje v zimskem času. Več podrobnosti si preberite spodaj.

– Kotizacija: 40 eur

– POSEBNA PRAKTIČNA DARILCA! ZA PRED PRIJAVE in PLAČILO kotizacije do ponedeljka 20. 11. 2017 na info@taiji.si

  • Plačilo opravite na TR: SI56 0451 5000 1368 984
    Zdravilni qigong združenje Slovenije, Prušnikova 32, 2000 Maribor.
    Namen: VD QGV
    Sklic: 26-11-2017
    Dokazilo o plačilu pošljete na e-naslov: info@taiji.si

Na delavnici boste prejeli preproste in uporabne nasvete za krepitev vitalnosti in dolgo življenje po katerih se lahko ravnate v vsakdanjem življenju tudi, če nikoli ‘nimate časa’. Delavnica je sestavljena iz teoretičnega in praktičnega dela.

Teoretični del vključuje:
Predavanje o metodah starih Kitajcev za vitalnost in dolgo življenje, ki zaobjema vse, od pravilnega načina življenja, uravnotežene prehrane in gibanja, umirjanja uma, pravilne notranje drže ter načina razmišljanja in predvsem ohranjanja ravnovesja v vsakdanjem življenju. Izvedeli boste tudi zakaj je (po TKM) tako pomembno krepiti notranje organe (v tem primeru še posebej ledvice) in kaj ima raztezanje kit s preprečevanjem staranja ipd.

Praktični del vsebuje:
Zdravilne qigong vaje za krepitev notranjih organov, še posebej ledvic, raztezne vaje, Moxibustijo ter samomasažo telesa in posebnih akupunkturnih točk za pomlajevanje in dolgo življenje ter praktični prikaz Moksibustije, toplotne terapije, ki pomaga izboljšati pretok po meridianih, saj iz telesa odpravlja vlago in mraz.

V tradicionalni kitajski medicini je namreč znano, da se človek stara hitreje, če qi (či ali življenjska sila) ne teče prosto po meridianih. Blokade v meridianih povzročajo, da naši notranji organi počasi pešajo in ne opravljajo svoje funkcije, kar v telesu pospeši degenerativne spremembe in pešanje mentalnih funkcij. Tudi mikrocirkulacija, ki z leti peša, je izjemno pomembna pri ohranjanju vitalnosti, saj slaba mikrocirkulacija povzroča prehitro staranje. Po 50-em letu starosti, se namreč poslabša za 50 %, zato moramo tudi sami poskrbeti (najbolje že preventivno), da s pravilnim načinom življenja, prehranjevanja in gibanja pomagamo telesu, da ohrani vitalnost tudi v zrelejših letih in pozni starosti.

ZA KOGA JE DELAVNICA PRIMERNA?
Za osvajanje in krepitev dobrih navad je vedno pravi čas, zato je naša delavnica primerna za vse starosti in oba spola. Qigong vaje, ki se jih učimo na delavnici, so preproste. Lahko se jih izvaja kjerkoli, v naravi, doma ali v službi. Vključujejo tehnike dihanja, telesne vaje in meditacijo. Delavnica je torej primerna za vse, ki želite vzeti zdravje in dobro počutje v svoje roke in živeti vitalno življenje izpolnjeno s smislom in radostjo.

GRADIVO:
– Zbrani nasveti za praktično uporabo doma.
– Seznam qigong vaj za krepitev notranjih organov s slikovnim materialom.

S SEBOJ ZA VEČJE UDOBJE PRINESITE:
– Dobro voljo ☺
– vadite lahko bosi, v nogavicah ali v mehki, čisti obutvi.

 

Delavnico vodita Chen Shining in Tina Hribar, pooblaščena učitelja Qigong združenja Slovenije.

Qigong združenje Slovenije (Slovenian Health Qigong Association-SHQA) je uradni partner Kitajskega državnega Jianshen Qigong združenja (Chinese Health Qigong Association-CHQA) in uradni član Mednarodne Jianshen Qigong Zveze (International Health Qigong Federation-IHQF). SHQA je poooblaščeno za izvajanje usposabljanj in poučevanje zdravilnega qigonga za vaditelje in inštruktorje.

Organizatorji

Zdravilni Qigong združenje Slovenije
Slovensko združenje taijiquan Hram CSN

Prizorišče

SŠTS Ljubljana, Šiška
Litostrojska cesta 51
Ljubljana,
+ Google Map