Kontakt: +386 41 446 488 ali info@taiji.si
Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

Vikend delavnica ZOOM: Zdravilni qigong Šest zdravilih zvokov (2×2 uri od sob-ned)

12.12. 2020 ob 18:00 - 13.12. 2020 ob 20:00

eur50

V soboto in nedeljo 12. in 13. decembra 2020, vas vabimo na zdravilno qigong delavnico LIU ZI JUE ali Šest zdravilnih zvokov za ohranjanje in krepitev zdravja ter uravnovešanje energije in delovanja notranjih organov. Vaja je primerna za čiste začetnike in nadaljevalce.

Izvedba delavnice je zagotovljena, prijave še sprejemamo!

PRIJAVA? Prijavo pošljite na mail info@taiji.si do četrtka 10.12.
– Udeleženci prejmejo potrdilo o udeležbi.
– Kotizacija (50 eur na osebo) vključuje vadbo, predavanje ter gradivo za vadbo po delavnici.
– Delavnico izvajata: pooblaščena učitelja Mednarodne federacije za zdravilni qigong, Chen Shining in Hribar Tina
– Udeležba na delavnici je lahko tudi osnova za pridobitev potrdila od IHQF za stronjo pred-duan 1

Prihajajoča delavnica je prav posebna tudi zato, ker poleg vaje vključuje predavanje s podrobno razlago kako z oblikovanjem ustnic in jezika doseči pravilno vibracijo zvoka. Na kratko bomo govorili tudi o sistemu meridianov v telesu in teoriji o petih elementih, ki je osnova tradicionalne kitajske medicine, kamor se kot ena izmed metod zdravljenja uvršča tudi qigong, še posebno pa vaja šest zdravilnih zvokov. Vaje izvajamo po sistemu Kitajskega združenja za zdravilni qigong in Mednarode federacije za zdravilni qigong (IHQF).

KDAJ?
Sobota (12.12.) in nedelja (13. 12.) od 18:00 do 20:00 (skupaj 4 ure: vaja + predavanja)

KJE?
V živo na daljavo (ZOOM)

KOLIKO?
Cena: 50 EUR na osebo. Podatke za nakazilo in ostale informacije vam posredujemo po potrditvi prejema vaše prijave.

PRIJAVA? Prijave so obvezne na mail info@taiji.si do četrtka 10.12. Delavnica bo izvedena v primeru zadostnega števila prijav.

(VIDEO PRIKAZ VAJE)

VSEBINA (teorija in praksa)
Naučili se bomo qigong vajo Šest zdravilnih zvokov, ki velja za eno izmed najznačilnejših in temeljnih qigong vaj z izjemnimi blagodejnimi učinki na telo in duha.

Zdravilni qigong Liu Zi Jue (Šest zdravilnih zvokov) uravnava in nadzira dvigovanje in spuščanje qi-ja v telesu s poudarkom na dihanju in pravilnemu izgovarjanju šestih zvokov ‘XU, HE, HU, SI, CHUI in XI’.

Vaje krepijo jetra, srce, vranico, pljuča, ledvice in trojni grelec, zato je Liu Zi Jue vaja, ki z vibracijo zvoka za posamezen organ pomaga uravnavati energijo in delovanje notranjih organov. Velja za eno najpomembnejših in učinkovitih vaj z močnimi zdravilnimi učinki. Spremljujoči gibi so izjemno preprosti, saj je poudarek na zvokih in dihanju.

Gibi so raztezajoči, počasni, mehki in elegantni kot tekoča voda ali potujoči oblaki. Njen učinek začutimo tako na telesni kot na subtilni ravni, saj občutimo kako nas izpolni s qi-jem in nežno uravna ter poveže telo, um in dih v eno celoto.

Zvoke izgovarjamo enakomerno in podaljšano, gibe pa izvajamo sproščeno in počasi.

Dihanje med celotno vajo uravnavamo tako v statičnem kot dinamičnem položaju, pri čemer se izmenjujeta naravno in obratno trebušno dihanje. Pazimo na ritem in uklajenost dihanja ter izgovarjanja zvokov. S tem izboljšamo kroženje qi-ja in delovanje notranjih organov.

Najpomembnejši zdravilni učinki so:
– sproščajo odvečno vročino in strupene snovi iz organov,
– resonanca zvokov spodbuja notranje gibanje in masiranje notranjih organov,
– zdravilni zvoki omogočijo človeku, da ponovno pridobi naravno svobodo pri dihanju.
– Z zdravilnimi zvoki in preprostimi gibi uravnovešamo gibanje vitalne sile (qi) in krepimo jetra, srce, vranica, pljuča, ledvice in trojni grelec,
– Izvajanje vaj torej pomaga uravnovestiti energijo in delovanje notranjih organov in krepi metabolizem telesa.

Delavnica je primerna za vse starosti in oba spola. Vaje so preproste. Lahko se jih izvaja kjerkoli – v naravi, doma ali v službi. Vključujejo tehnike dihanja, telesne vaje in meditacijo. Priporočamo vam ohlapna oblačila in lahko obutev.

Vaje izvajamo po sistemu Kitajskega združenja za zdravilni qigong in Mednarodne federacije za zdravilni qigong (IHQF).

Delavnico vodita:
Chen Shining,
vodja šole že več kot 28 let, mojster taijiquana, nosilec 7. duan-a borilne veščine pri kitajski wushu zvezi, ter prvi in edini mednarodni sodnik za kitajske borilne veščine wushu v Sloveniji. Obenem predsednik Qigong združenja Slovenije, član strokovnega in promocijskega odbora pri Mednarodni zvezi za zdravilni qigong (IHQF) ter mednarodni sodnik najvišje kategorije (A) pri IHQF, nosilec 6. DUAN-a pri IHQF.

Tina Hribar, vodja inštruktorjev pri Qigong združenju Slovenije, dolgoletna učiteljica taijiquana in qigonga v šoli mojstra Chen Shininga, nosilka 4. Duan-a pri IHQF in dobitnica osmih zlatih medalj v šestih različnih katergorijah na treh evropskih igrah v zdravilnem qigongu (Belgija 2015, Francija 2016 in Velika Britanija 2018)

Opomba:
 Zdravilni Qigong združenje Slovenije (Slovenian Health Qigong Association) je edini in uradni partner Chinese Health Qigong Association pooblaščen za poučevanje in organizacijo Health qigong v Sloveniji ter uradni in ustanovni član International Health Qigong Federation-IHQF

Details

Start:
12.12. 2020 ob 18:00
End:
13.12. 2020 ob 20:00
Cost:
eur50
Event Categories:
, ,
Website:
www.taijiquan-qigong.si

Organizer

Zdravilni Qigong združenje Slovenije

Venue

ZOOM
spletna povezava + Google Map