Kontakt: +386 41 446 488 ali info@taiji.si
Loading Events

« All Events

Vikend delavnica ZOOM: CHEN slog taijiquan, kratka osnovna forma (2×2 uri od sob-ned)

23 januarja ob 18:00 - 24 januarja ob 20:00

eur40 – eur50

VABIMO VAS NA TAIJIQUAN DELAVNICO CHEN slog – kratka forma, ki bo potekala v soboto in nedeljo 23. in 24. januarja 2021 od 18:00 do 20:00 (2×2 uri).

Na delavnici se bomo tokrat naučili posebno kratko formo, ki predstavlja osnovno (prvo) stopnjo Chen sloga taijiquana v okviru programu Kitajskega državnega združenja za kitajske borilne veščine (med katere spada tudi veščina taijiquan). Običajno se izvaja solo prav tako tudi v paru, tokrat se bomo učili samo solo različico. Poznavanje te forme nudi odlično osnovo za nadaljnje učenje in vadbo Chen sloga taijiquana. Poleg tega je idealna tudi za učenje preko spleta, saj gibi niso pretirano zahtevni in ne potrebujete veliko prostora (1 x 1m).

–  Video prikaz vaje:  Chen solo
– Kdaj? V soboto in nedeljo 23. in 24. januarja 2021 od 18:00 do 20:00 (2×2 uri)
– Kje? Na zoom
– Rok za prijave po mailu na: info@taiji.si do 21.1.2021. Po prijavi vam pošljemo podatke za nakazilo. Na dan vadbe (do 12:00) posredujemo povezavo za priklop.
– Kotizacija celotne delavnice: 50 eur na osebo. (tisti, ki vajo že poznate in jo želite ponoviti ter utrditi, se lahko pridružite samo v nedeljo. Cena je 30 eur).  Zneska lahko znižate z bonom v vrednosti 10 eur  (več o bonu na tej povezavi).
– Vajo vodi mojster Chen Shi Ning
– Opomba: Celotna delavnica je primerna za vse stopnje znanja.

Danes je Chen šola taijiquana priznana kot najstarejša šola taijiquana in kot predhodnica drugih šol. Chen slog taijiquana je v 17. stoletju osnoval Chen Wangting, ki je bil vojak v cesarski vojski dinastije Ming. General Chen Wangting je kombiniral tedaj splošne borilne veščine s poznavanjem teorije o meridianih ter teorije o yin in yangu. Tako je nastala ta posebna oblika borilne veščine.

Delavnica je primerna za vse starosti in oba spola. Vaje so preproste. Lahko se jih izvaja kjerkoli – v naravi, doma ali v službi. Vključujejo tehnike dihanja, telesne vaje in meditacijo. Priporočamo vam ohlapna oblačila in lahko obutev. Lahko ste tudi bosi ali v nogavicah.

V našem združenju imamo s poučevanjem taijiquan-a več kot 20 let izkušenj in sodelujemo z največjim trenutno živečim velemojstrom Chen sloga taijiquan-a Chen Xiaowang-om, ki pripada 19. generaciji mojstrov iz družine Chen ter z velemojstrom Yang Jun-om, ki pripada 5. generaciji mojstrov iz družine Yang. Smo pridružena šola Mednarodnega združenja Yang Family Taijiquan.

Details

Start:
23 januarja ob 18:00
End:
24 januarja ob 20:00
Cost:
eur40 – eur50
Event Categories:
, , , , , , , ,
Website:
www.taijiquan-qigong.si

Organizers

Slovensko združenje taijiquan Hram CSN
Taijiquan in Qigong zveza Slovenije

Venue

ZOOM
spletna povezava + Google Map