Kontakt: +386 41 446 488 ali info@taiji.si
Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

Vikend delavnica ZOOM: Qigong Daoyin Yangsheng Baojian Gong

20 februarja ob 18:00 - 21 februarja ob 20:00

eur50

V soboto in nedeljo 20. in 21. februarja vas vabimo na prav posebno qigong delavnico ZAČETNE STOPNJE, ki bo potekala 2x po dve uri na zoom. Vaja Daoyin Yangsheng Baojian Gong, ki se jo bomo naučili, je namenjena negovanju splošnega zdravja in je zato med vsemi Daoyin Yangsheng vajami ena izmed najbolj priljubljenih vaj po svetu. VIDEO prikaz vaje.

Da boste lažje razumeli njene učinke, naj na kratko razložimo osnovne pojme.

Daoyin (导引) je prvotno ime za Qigong (气功). Dao (导) pomeni usmeriti (疏导), odmašiti (通 导) in se nanaša na usmerjanje qija (导 气). Yin (引) pomeni razširiti (引伸), voditi (引导) in raztezati telo (引 体).

Yangsheng (养生) pomeni poskrbeti za svoje telo tako, da lahko živimo dolgo in ostanemo zdravi. Izraz Yangsheng pomeni, da celostno razvijamo potencial življenjske sile, ki je v človeku, in obenem upoštevamo načeli zmernosti (节) in harmonije (和), da telesu ne povzročimo škode.

Daoyin in Yangsheng sta vodili, ki ju je znameniti profesor Zhang Guangde (张广德 教授) iz Športne Univerze v Pekingu upošteval, ko je sredi sedemdesetih let ustvaril sklop vaj imenovanih Daoyin Yangsheng Gong. Ta sklop vaj temelji na temeljnih konceptih tradicionalne kitajske medicine (teorija jina in janga ter pet elementov, teorija o organskih ferah in z njimi povezanimi meridianih, razmerje qi-kri), obenem pa upošteva tudi izsledke sodobne medicine. Zato imajo vaje dokazan krepčilni učinek na telo, um in duha.

Z vadbo Daoyin Yangsheng Gong si namreč dokazano izboljšamo življenje, saj vplivamo na pretočnost meridianov z uravnavanjem uma, diha in telesnih gibov. Če smo zdravi, vaja deluje preventivno, v času bolezni pa kurativno in regeneracijsko, da si lahko čim prej spet povrnemo zdravje.

Sistem Daoyin Yangsheng Gong je leta 1992 prejel kitajsko državno nagrado za napredek na področju Športa, znanosti in tehnologije. Po svetu vaje izvajajo v več kot 60-ih državah, skupaj že več kot 4 milijone vadečih. Na pekinški športni univerzi je Daoyin Yangsheng Gong še danes obvezen del predmetnika, kar pomeni, da ga morajo usvojiti in vaditi vsi študentje in študentke, z namenom negovanja svojega zdravja.

KDAJ:
Sobota in nedelja, 20. in 21.2.2021
Od 18:00 – 20:00 ure (skupaj 4 ure, 2 x 2 ure)

Dvodnevna delavnica je namenjena vsem, ki se želite vajo naučiti od začetka, se pravi za začetnike in tudi za vse, ki jo želite močno utrditi. Primerna je torej tudi za nadaljevalce, ki vajo poznate (nadaljevalci se lahko pridružite tudi samo en dan).

Kje: ZOOM
Prijave pošljite do torka 16. 2. 2021 na: info@taiji.si. (Rok za unovčenje bona!)
Na dan vadbe (do 12:00) posredujemo povezavo za priklop.

Kotizacija: Za to delavnico lahko unovčite darilni bon v vrednosti 10 eur. Več o darilnem bonu in pogojih na tej povezavi.
– Dva dni (4 ure): 50 eur (brez bona) – za vse, ki še nimate osnove in vaje še niste vadili, ali jo poznate in želite utrditi.
– En dan (2 uri): 30 eur (brez bona) – možnost za vse, ki imate osnovo, vajo že poznate in želite znanje na hitro poglobiti in utrditi.

  • Podatke za nakazilo in ostale informacije vam posredujemo po potrditvi prejema vaše prijave.
  • Po delavnici posredujemo potrdilo o udeležbi v pdf vsem, ki se udeležijo delavnice v celoti.

Vadbo vodita:

Chen Shining, vodja šole že več kot 28 let, mojster taijiquana, nosilec 7. duan-a borilne veščine pri kitajski wushu zvezi, ter prvi in edini mednarodni sodnik za kitajske borilne veščine wushu v Sloveniji. Obenem predsednik Qigong združenja Slovenije, član strokovnega in promocijskega odbora pri Mednarodni zvezi za zdravilni qigong (IHQF) ter mednarodni sodnik najvišje kategorije (A) pri IHQF, nosilec 6. DUAN-a pri IHQF.
Tina Hribar, vodja inštruktorjev pri Qigong združenju Slovenije, dolgoletna učiteljica taijiquana in qigonga v šoli mojstra Chen Shininga, nosilka 4. Duan-a pri IHQF in dobitnica osmih zlatih medalj v šestih različnih katergorijah na treh evropskih igrah v zdravilnem qigongu (Belgija 2015, Francija 2016 in Velika Britanija 2018).

Organizers

Taijiquan in Qigong zveza Slovenije
Zdravilni Qigong združenje Slovenije

Venue

ZOOM
spletna povezava + Google Map