Kontakt: +386 41 446 488 ali info@taiji.si

Akademija

TAIJIQUAN in QIGONG akademija Slovenije (TAIJIQUAN in QIGONG zveza Slovenije) razpisuje

PROGRAM USPOSABLJANJA ZA TAIJIQUAN-QIGONG INŠTRUKTORJE OSNOVNE STOPNJE V 2018/19

Začetek usposabljanja: oktober 2018
Časovni potek programa: 1-2 leti odvisno od predznanja in zavzetosti kandidata.

Prijava: Zainteresirani kandidat/ka izpolni in pošlje prijavnico do konca septembra 2018 (napotki so na koncu pdf dokumenta pod zadnjo točko PRIJAVA), nato prejme vabilo na osebni razgovor, ki bo v septembru oz. oktobru 2018. PRIJAVE SO PODALJAŠANE DO KONCA OKTOBRA 2018!

POGOJI ZA NAZIV POMOČNIK IN PRIPRAVNIK TER CERTIFICIRANI INŠTRUKTOR ter vse ostale podrobnosti so navedene v pdf dokumentu na TEJ POVEZAVI.

Nosilec izvedbe programa: Chen Shining;

  • – Nosilec 7. duana (mojstrske stopnje) kitajskega wushu združenja CWA
  • – Mednarodni taijiquan sodnik Mednarodne wushu federacije IWUF
  • – Dobitnik več medalj na mednarodnih tekmovanjih iz taijiquan, taijijian in taijishan
  • – Nosilec 5. duana health qigong Mednarodne Health Qigong Federacije IHQF
  • – Nosilec častnega 6. duana health qigong Mednarodne Health Qigong Federacije IHQF
  • – Član strokovnega odbora in odbora za promocijo IHQF
  • – Mednarodni sodnik za Health qigong
  • – Predsednik in strokovni vodja Taijiquan in qigong zveze Slovenije
  • – Dolgoletni učitelj (25 let) TJQ in QG v Sloveniji

Pomočniki izvedbe programa: dolgoletni in izkušeni učitelji Slovenskega združenja taijiquan hram CSN (TJQ hram) in Zdravilnega qigong združenja Slovenije (SHQA)

O šoli in njenih združenjih

Taijiquan in qigong šola pod vodstvom mojstra CHEN SHINING-a že več kot 25 let deluje v Sloveniji. Sodelujemo (Slovensko združenje taijiquan hram CSN) z največjim velemojstrom Chen sloga taijquan-a Chen Xiaowang-om (Chen Xiaowang taijiquan center Slovenije), ki je direktni potomec ustanovitelja traicionalnega Chen sloga taijiquana, mojster Chen Shining pa je njegov direktni učenec.

Poleg tega smo pridruženi člani International Yang Family taijiquana, sodelujemo z velemojstrom Yang Jun-om, ki je direktni potomec ustanovitelja tradicionalnega Yang sloga taijiquana, mojster Chen Shining pa je direktor podružnične šole IYFTCCA.

Na področju qigonga delamo po sistemu Health Qigong, saj je Zdravilni Qigong združenje Slovenije (Slovenian Health Qigong Association) edini uradni partner Chinese Health Qigong Association in pooblaščen za poučevanje in organizacijo Health qigong dejavnosti v Sloveniji ter uradni član International Health Qigong Federation-IHQF. Mojster Chen Shining je nosilec 5 duana, je član strokovnega odbora in odbora za promocijo pri IHQF, ter predsednik in tehnični vodja Zdravilnega qigonga Slovenije.

Uvod (opis programa taijiquan in qigong akademije):

Zaradi izkazanega zanimanja vas z veseljem obveščamo, da se lahko v novi sezoni 2018/19 vključite v naš program usposabljanja za inštruktorje za veščini taijiquan in qigong. V program se lahko vključite vsi, tisti z izkušnjami in tudi brez izkušenj poučevanja. Predpogoj za vljučitev je predhodno obiskovanje naših rednih tečajev in vikend delavnic (že najmanj eno leto). Program je sestavljen in teoretičnega in praktičnega dela, trajal bo predvidoma 2 leti, odvisno oz. predznanja in izkušenj kandidata.

Cilj programa za usposabljanje inštruktorjev:

– Bolj intenzivna in poglobljena vadba ter študij veščin taijiquana in qigonga
– Želja poučevati in deliti kakovostno znanje naprej ter
– pridobiti naziv inštruktorja in spričevalo/certifikat za doseženo stopnjo znanja.

Komu je namenjen program za usposabljanje inštruktorjev:

Vsem ljubiteljem TJQ / QG, ki so vsaj eno leto zavzeto obiskovali redno vadbo oz. želijo intenzivno in poglobljeno trenirati in v prihodnosti postati inštruktorji.

Vsebina programa za usposabljanje inštruktorjev:

– 3 ravni osnovne stopnje: pomočnik inštruktor, pripravnik inštruktor in inštruktor
– 2 načina vadbe: udeležba na vikend delavnicah in celoletnih rednih tečajih (obvezno), dodatne možnosti za poglabljanje znanja in veščine, omogočamo tudi na naših pomladanskih in jesenskih delavnicah ob morju na Hrvaškem ter na vikend oddihih v Sloveniji, s katerimi začenjamo v letošnji sezoni (ni pa obvezni del programa).
– Program bo potekal po sistemu točkovanja. Ko kandidat zbere dovolj točk, se lahko prijavi na zaključno testiranje, ki bo vsebovalo praktični in teoretični del. Vse podrobnosti boste izvedeli na informativne pogovoru.

Kaj se bodo udeleženci naučili?:

Usvojeno znanje je navedeno v sklopu opisa prve in druge ravni, opis najdete v pdf dokumentu.

Kotizacija programa – vaša investicija:

Po ceniku, ki velja za vikend delavnice, redne tečaje in ostale dejavnosti ter posebne inštruktorske delavnice.

Prijava:
Zainteresirane kandidate prosimo, da do konca oktobra 2018 pošljejo prijavo na info@taiji.si s kratkim življenjepisom, ki naj vsebuje ključne postavke opisane na koncu pdf dokumenta.