Kontakt: +386 41 446 488 ali info@taiji.si
Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

Vikend delavnica ZOOM: Qigong Daoyin Yangsheng Baojian Gong

9.01. 2021 ob 18:00 - 10.01. 2021 ob 20:00

eur20 – eur50

V soboto in nedeljo 9. in 10. januarja vas vabimo na prav posebno qigong delavnico, ki bo potekala 2x po dve uri na zoom. Vaja Daoyin Yangsheng Baojian Gong, ki se jo bomo naučili, je namenjena negovanju splošnega zdravja in je zato med vsemi Daoyin Yangsheng vajami ena izmed najbolj priljubljenih vaj po svetu.

Da boste lažje razumeli njene učinke, naj na kratko razložimo osnovne pojme.

Daoyin (导引) je prvotno ime za Qigong (气功). Dao (导) pomeni usmeriti (疏导), odmašiti (通 导) in se nanaša na usmerjanje qija (导 气). Yin (引) pomeni razširiti (引伸), voditi (引导) in raztezati telo (引 体).

Yangsheng (养生) pomeni poskrbeti za svoje telo tako, da lahko živimo dolgo in ostanemo zdravi. Izraz Yangsheng pomeni, da celostno razvijamo potencial življenjske sile, ki je v človeku, in obenem upoštevamo načeli zmernosti (节) in harmonije (和), da telesu ne povzročimo škode.

Daoyin in Yangsheng sta vodili, ki ju je znameniti profesor Zhang Guangde (张广德 教授) iz Športne Univerze v Pekingu upošteval, ko je sredi sedemdesetih let ustvaril sklop vaj imenovanih Daoyin Yangsheng Gong. Ta sklop vaj temelji na temeljnih konceptih tradicionalne kitajske medicine (teorija jina in janga ter pet elementov, teorija o organskih ferah in z njimi povezanimi meridianih, razmerje qi-kri), obenem pa upošteva tudi izsledke sodobne medicine. Zato imajo vaje dokazan krepčilni učinek na telo, um in duha.

Z vadbo Daoyin Yangsheng Gong si namreč dokazano izboljšamo življenje, saj vplivamo na pretočnost meridianov z uravnavanjem uma, diha in telesnih gibov. Če smo zdravi, vaja deluje preventivno, v času bolezni pa kurativno in regeneracijsko, da si lahko čim prej spet povrnemo zdravje.

Sistem Daoyin Yangsheng Gong je leta 1992 prejel kitajsko državno nagrado za napredek na področju Športa, znanosti in tehnologije. Po svetu vaje izvajajo v več kot 60-ih državah, skupaj že več kot 4 milijone vadečih. Na pekinški športni univerzi je Daoyin Yangsheng Gong še danes obvezen del predmetnika, kar pomeni, da ga morajo usvojiti in vaditi vsi študentje in študentke, z namenom negovanja svojega zdravja.

KDAJ:
Sobota in nedelja, 9. in 10.1.2021
Od 18:00 – 20:00 ure (skupaj 4 ure, 2 x 2 ure)
Izvedba je zagotovljena!

Kje: ZOOM
Prijave pošljite do 9. 1. 2021  do 12:00 ure na: info@taiji.si. Na dan vadbe (do 12:00) posredujemo povezavo za priklop.

Kotizacija: 50 EUR na osebo. (Za tiste, ki vajo že poznate in jo želite ponoviti in utrditi, se lahko pridružite samo v nedeljo. Cena je 30 eur). Zneska lahko znižate z bonom v vrednosti 10 eur  (več o bonu na tej povezavi).
Video prikaz vaje najdete TUKAJ

 

 

Organizers

Slovensko združenje taijiquan Hram CSN
Zdravilni Qigong združenje Slovenije
Taijiquan in Qigong zveza Slovenije

Venue

ZOOM
spletna povezava + Google Map