Kontakt: +386 41 446 488 ali info@taiji.si
Loading Dogodki

« All Dogodki

  • This dogodek has passed.

LJ: nedelja 23.2.20, Vikend delavnica: Zdravilni qigong Yi Jin Jing, začetna stopnja

februar 23 ob 10:00 - 14:00

eur40

V nedeljo 23.2.2020 vas vabimo na delavnico začetne stopnje posvečene Zdravilnemu qigongu Yi Jin Jing (12 vaj za krepitev mišic, kit in kosti).

Ta forma zdravilnega qigonga ima izjemno dolgo tradicijo, saj sega kar v 6. stoletje n.št. Legenda namreč pravi, da jo je osnoval menih Bodhidharma, ko je iz Indije pripotoval na Kitajsko v Šaolinski samostan.

Ker so bili menihi zaradi nenehne meditaciji telesno izjemno šibki, je razvil posebno vajo, ki bi okrepila njihovo telo, mišice, kite in kosti ter blagodejno vplivala tudi na duha. Razvili je tako imenovani Yi Jin Jing ali 12 vaj za krepitev mišic, kit in kosti.

Vaja se z raztezanjem, mehkimi in enakomernimi gibi osredotoča na sukanje in upogibanje hrbtenice in krepi ude ter notranje organe. Primerna je za vse generacije, saj intenzivnost izvajanja gibov prilagodimo svojim zmožnostim.

Vadba Yi Jin Jing-a ima še posebno opazne učinke na dihala, gibčnost, ravnotežje in mišično moč. Lahko prepreči in zdravi bolezni sklepov, prebavil, srca in ožilja ter živcev.

– Čas: od 10:00 do 14:00 (4 ure)
– Rok za prijave: Prijavo obvezno pošljite po mailu na: info@taiji.si najkasneje do 22.2.20. Izvedba delavnice je zagotovljena!
– Kje? Ljubljana-Šiška, SŠTŠ (Litostrojska cesta 51, telovadnica v 1. nadstropju)
– Podrobnosti: Opis vaje YJJ in video prikaz vaje.
– Kotizacija: 40 eur. Podatke za nakazilo vam posredujemo po prejemu vaše prijave.

VEČ O PROGRAMU in VSEBINI DELAVNICE:

Načela kitajske medicine o energiji:
– Naučili se boste vajo (gibe) v celoti, naš program pa vključuje še koristne in praktične napotke za dobro počutje po načelih trad. kit. medicine (TKM):

– samomasaža po meridianih in aktivacija ključnih akupunkturnih točk za dobro počutje in zdravje
– poznavanje bistvenih zdravilnih učinkov vaje
– napotki kot pomoč za vadbo doma (na delavnici prejmete tudi koristno gradivo)

Za koga je delavnica primerna?

  • – Delavnica je primerna za čiste začetnike  in tudi vse tiste,
  • – ki ste se letos vključili v program usposabljanja za inštruktorje (akademija).
  • – Na splošno, pa je primerna za vse starosti in oba spola. Vaje so preproste. Lahko se jih izvaja kjerkoli – v naravi, doma ali v službi (med odmorom ;)). Vključujejo tehnike dihanja, telesne vaje in meditacijo.
    – Priporočamo vam ohlapna oblačila in lahko obutev. Lahko ste tudi bosi ali v nogavicah.

Delavnico vodita:

Chen Shining, predsednik Qigong združenja Slovenije, član strokovnega in promocijskega odbora pri Mednarodni zvezi za zdravilni qigong (IHQF) ter Tina Hribar, vodja inštruktorjev pri Qigong združenju Slovenije.

Opomba:
Zdravilni Qigong združenje Slovenije (Slovenian Health Qigong Association) je edini in uradni partner Chinese Health Qigong Association pooblaščen za poučevanje in organizacijo Health qigong v Sloveniji ter uradni in ustanovni član International Health Qigong Federation-IHQF.

Podrobnosti

Datum:
februar 23
Čas:
10:00 - 14:00
Cena:
eur40
Dogodek Categories:
, , , , , ,

Organizator

Zdravilni Qigong združenje Slovenije

Prizorišče

SŠTS Ljubljana, Šiška
Litostrojska cesta 51
Ljubljana,
+ Google Map