Kontakt: +386 41 446 488 ali info@taiji.si

MODRA SOBA (podkast) z Majo Megla: Chen Shining in Tina Hribar o zdravju, taijiquanu in qi gongu

MODRA SOBA (podkast) z Majo Megla: Chen Shining in Tina Hribar o zdravju, taijiquanu in qi gongu

Vabljeni k poslušanju ali ogledu pogovora o taijiquanu in qigongu,ter z njima povezani tradicionalni kitajski medicini in njenemu sistemu ohranjanja zdravja, organskh sferah in meridianih; o vplivu zaskrbljenosti in pretiranih čustev na telo; o povezavi življenjske energije (či) s krvjo; kaj o našem stanju pove bledica; katere točke na telesu bi si morali vsakodnevno masirati in še marsikaj zanimivega.

Voditeljici Maji Megla, avtorici, novinarki, založnici in publicistki, se iskreno zahvaljujeva za povabilo in pogovor. Več o njej si lahko pogledate na njeni spletni strani

O nama na kratko:

Chen Shining (beri Čen Šining), ki je po izobrazbi inženir strojništva, je kitajski mojster taj čija (taijiquana). Od devetih stopenj oz. duanov znanja borilnih veščin taj čija je nosilec mojstrske sedme stopnje, ki jo je pridobil pred zahtevno kitajsko državno komisijo za borilne veščine (Vušu) v Pekingu. Shi ning v njegovem imenu pomeni mir sveta. Odraščal je v kitajskem Šanghaju. Oče je bil profesor na univerzi, kjer so poučevali tradicionalne kitajske borilne veščine, mama pa je kot profesorica na isti univerzi predavala o njihovih filozofskih vidik. Oba starša sta že od malega vadila taj či in či gong (qigong). Tudi Chen je začel s kitajskimi borilnimi veščinami že v rani mladosti, se učil od staršev ter uril pri različnih učiteljih in mojstrih na Kitajskem. Taj či in či gong v Sloveniji poučuje že več kot 30 let.

Tina Hribar je univ. diplomirana sociologinja, ki je s či gongom in taj čijem začela pri 34 letih. Je dobitnica osmih zlatih medalj v zdravilnem či gongu na evropskih igrah, ki so potekale v Belgiji (2014), v Franciji (2016) in v Londonu (2018). Je dolgoletna učiteljica taj čija in či gonga ter voditeljica inštruktorjev či gonga v Sloveniji.

Dolgoletno raziskovanje ter veselje in ljubezen do modrosti vzhoda (od Indije do Kitajske), predvsem do meditacijskih praks in gibalnih veščin qigonga, taijiquana ter zdravega načina življenja in prehranjevanja, z največjim veseljem in zavzetostjo deli z drugimi. Modrost in veščine daljnjega vzhoda kot so meditacija, taijiquan in qigong, predstavljajo idelano združitev zunanjega in notranjega (duhovnega) ter gibanja in mirovanja v enem.