Kontakt: +386 41 446 488 ali info@taiji.si
Loading Dogodki

« All Dogodki

  • This dogodek has passed.

Vikend delavnica v MB: Osnove taijiquana CHEN slog – kratka solo forma in v paru

januar 12 ob 10:00 - 13:00

eur20

VABIMO VAS NA TAIJIQUAN DELAVNICO Osnove taijiquana – CHEN sloga – kratka solo forma in forma v paru, ki bo tekala v soboto 12. januarja 2019.

Na delavnici se bomo tokrat naučili posebno kratko formo Chen sloga taijiquana, ki se izvaja solo in v paru. Je odlična osnova za nadaljnje učenje in vadbo Chen sloga taijiquana.

Chen taijiquan, solo in v paru – osnovna stopnja

– Rok za prijave na: info@taiji.si najkasneje do četrtka 10.1.19.
– Kje? Maribor, Ruška cesta 15, OŠ Maksa Durjave

– Redna cena: 30 eur, podatke o plačilu vam posredujemo z odgovorom na vašo prijavo (redna cena se zniža za višino darilnega bona v vrednosti 10 eur, ki ga prejmete na novoletni vaji – za to lokacijo lahko uveljavite samo en bon na osebo).

– Opomba: Delavnica je primerna za čiste začetnike in vse, ki so vključeni v program usposabljanja za inštruktorje (akademija).

Video prikaz vaj:

(1) Chen solo

(2) Chen v paru

Delavnico vodi Chen Shining.

Danes je Chen šola taijiquana priznana kot najstarejša šola taijiquana in kot predhodnica drugih šol. Chen slog taijiquana je v 17. stoletju osnoval Chen Wangting, ki je bil vojak v cesarski vojski dinastije Ming. General Chen Wangting je kombiniral tedaj splošne borilne veščine s poznavanjem teorije o meridianih ter teorije o yin in yangu. Tako je nastala ta posebna oblika borilne veščine.

Delavnica je primerna za vse starosti in oba spola. Vaje so preproste. Lahko se jih izvaja kjerkoli – v naravi, doma ali v službi. Vključujejo tehnike dihanja, telesne vaje in meditacijo. Priporočamo vam ohlapna oblačila in lahko obutev. Lahko ste tudi bosi ali v nogavicah.

V našem združenju imamo s poučevanjem taijiquan-a več kot 20 let izkušenj in sodelujemo z največjim trenutno živečim velemojstrom Chen sloga taijiquan-a Chen Xiaowang-om, ki pripada 19. generaciji mojstrov iz družine Chen ter z velemojstrom Yang Jun-om, ki pripada 5. generaciji mojstrov iz družine Yang. Smo pridružena šola Mednarodnega združenja Yang Family Taijiquan.

Podrobnosti

Datum:
januar 12
Čas:
10:00 - 13:00
Cena:
eur20
Dogodek Categories:
, , ,

Organizator

Slovensko združenje taijiquan Hram CSN
Spletna stran:
taiji.si

Prizorišče

OŠ Maksa Durjave Maribor
Ruška 15
Maribor, 2000 Slovenija
+ Google Map
Spletna stran:
taijiquan-qigong.si