Loading dogodki

« Vsi dogodki

  • Ta dogodek je minil.

Delavnica: QIGONG ZA POMLAD, petek 14. maj od 18:00 do 21:00

14.05. 2021 ob 18:00 - 21:00

eur40

Za vas sva tokrat pripravila čisto posebno 3-urno petkovo delavnico, ki je namenjena negovanju zdravja v času POMLADI po načelih tradicionalne kitajske medicine in modrosti (TKM).
Izvedba je zagotovljena in prijave podaljšane do petka 14.5. do 15:00 ure.

Delavnica je praktična in predvsem gibalna, izvedeli pa boste številne uporabne in  preproste napotke, ki jih lahko uporabljate vsak dan na sebi ali pomagate z njimi svojim bližnjim. Vključuje vadbo, samomasažo in osnovna, uporabna znanja s področja tradicionalne kitajske medicine. Delavnica je primerna za (čiste) začetnike in tudi nadaljevalce.

– Kdaj? 14. maj 2021 (petek, 18-21h), 3-urna delavnica za vaše zdravje in vitalnost.
– Kje? Na ZOOM
– Je delavnica primerna zame? Zagotovo! Predznanje ni potrebno, vaje so primerne za vse generacije.
– Rok prijave: podaljšan do petka 14.5.2021 na info@taiji.si do 15:00 ure (ob prijavi obvezno navedite svojo telefonsko številko).
– Delavnico vodita: Chen Shining in Tina Hribar
– Vaša investicija: 40 eur  na osebo.
– Po delavnici prejmete uporabno gradivo za vadbo doma.
– Vsebina delavnice:

Z vami rada deliva znanje v naših člankih na spletni strani, česar ste verjetno že vajeni. Na tej delavnici, ki bo potekala na zoom v živo, pa boste  spoznali  metode in nasvete kako negovati svoje telo in um skladno s tisočletno kitajsko modrostjo (TKM).

Na tokratni delavnici se bomo osredotočili predvsem na:
vadbo, saj sva za vas izbrala posebne qigong vaje za krepitev jeter in
– izjemno koristno samomažo po akupresurnih točkah, prav tako za krepitev jeter in splošnega zdravja.
– Mimogrede boste izvedeli še številne kratke in izjemno uporabne nasvete za krepitev dobrega počutja po TKM.

Delavnica je plod večletnega študija in poglabljanja znanja s področja qigonga in tradicionalne kitajske medicine. Vendar znanje brez udejanjanja nikomur ne koristi.


 

Na kratko o Qigongu (beri: či gong)

Qigong je starodavna kitajska veščina s katero razgibamo telo, umirimo um in izboljšamo zdravje. Priporočljiv je za ljudi vseh starosti, telesno ni zahteven, njegovi učinki pa so dobro znani in tudi znanstveno dokazani. Nastal je na podlagi tradicionalne kitajske medicine, danes pa obstajajo številne znanstvene študije, ki potrjujejo njegove koristne učinke na:
Ravnotežje in gibčnost, spomin in kognitivne sposobnosti, žleze z notranjim izločanjem, imunski sistem, tvorbo krvi, uravnavanje srčnega utripa in krvnega tlaka, kapaciteto pljuč, zmanjševanje stresa, izboljšanje spanja, izboljšanje prebave, upočasnitev procesa staranja.


Delavnico vodita:

Chen Shining, vodja šole že več kot 28 let, mojster taijiquana, nosilec 7. duan-a borilne veščine pri kitajski wushu zvezi, ter prvi in edini mednarodni sodnik za kitajske borilne veščine wushu v Sloveniji. Obenem predsednik Qigong združenja Slovenije, član strokovnega in promocijskega odbora pri Mednarodni zvezi za zdravilni qigong (IHQF) ter mednarodni sodnik najvišje kategorije (A) pri IHQF, nosilec 6. DUAN-a pri IHQF.

Tina Hribar, vodja inštruktorjev pri Qigong združenju Slovenije, dolgoletna učiteljica taijiquana in qigonga v šoli mojstra Chen Shininga, nosilka 4. Duan-a pri IHQF in dobitnica osmih zlatih medalj v šestih različnih katergorijah na treh evropskih igrah v zdravilnem qigongu (Belgija 2015, Francija 2016 in Velika Britanija 2018)


O šoli:

Taijiquan in qigong šola pod vodstvom mojstra CHEN SHINING-a sodeluje (Slovensko združenje taijiquan hram CSN) z največjim trenutno živečim velemojstrom Chen sloga taijquana Chen Xiaowang-om (Chen Xiaowang taijiquan center Slovenije), ki je direktni potomec ustanovitelja traicionalnega Chen sloga taijiquana (19. generacija mojstrov iz družine Chen), mojster Chen Shining pa je njegov direktni učenec.

Poleg tega smo pridruženi člani International Yang Family taijiquana, sodelujemo z velemojstrom Yang Jun-om, ki je direktni potomec ustanovitelja tradicionalnega Yang sloga taijiquana (5. generacija mojstrov iz družine Yang), mojster Chen Shining pa je direktor podružnične šole IYFTCCA.

Na področju qigonga delamo po sistemu Health Qigong (Zdravilni qigong), saj je naše Zdravilni Qigong združenje Slovenije (Slovenian Health Qigong Association) edini in uradni partner Chinese Health Qigong Association in pooblaščen za poučevanje in organizacijo Health qigong dejavnosti v Sloveniji ter uradni in ustanovitveni član International Health Qigong Federation-IHQF.

Prizorišče

ZOOM
spletna povezava + Google Map