Loading dogodki

« Vsi dogodki

  • Ta dogodek je minil.

Ob sredah zvečer od 4.5. dalje: Zdravilni qigong Osem brokatnih vaj (Ba Duan Jin)

4.05. 2022 ob 19:45 - 8.06. 2022 ob 20:45

eur35

Ob sredah zvečer vas vabimo na tečaj Zdravilnega qigonga Osem brokatnih vaj (Ba Duan Jin). Tečaj je primeren za čiste začetnike in nadaljevalce.

  • – Kje? Zoom: vsako sredo od 19:45 do 20:45, predvidoma do konca junija.
  • – Cena? Od 35 eur na mesec za 4 vaje na mesec. Cenik je na TEJ POVEZAVI.
  • – Obvezna predhodna prijava na: info@taiji.si do 3.5. (Tečaj bo izveden, če bo do roka za prijavo dovolj prijavljenih).
  • – Hitre info: 041 446 488
  • Tečaj vodi: TINA (in CHEN)
  • – Opis tudi v PDF

VSEBINA (OPIS VAJE IN VIDEO PRIKAZ)

Zdravilni qigong Ba Duan Jin (Osem Brokatnih vaj) je vaja, ki deluje predvsem na uravnavanje sistema osnovnih meridianov v telesu. Ba Duan Jin je serija osmih zaporednih gibov, si jo je lahko zapomniti in je prijetna za videti in vaditi. Za to vajo so značilni nežni, počasni, enakomerni tekoči in skladni gibi. Napetost se izmenjuje s sproščenostjo, dinamičnost z mirovanjem, telo in um pa skupaj sodelujeta pri negovanju življenjske sile (qi). S tem postanejo meridiani prehodni, qi in kri pa neovirano tečeta, kar izboljšuje zdravje in krepi telo. Vaje so preproste. Lahko se jih izvaja kjerkoli – v naravi, doma ali v službi. Vključujejo tehnike dihanja, telesne vaje in meditacijo.

Za koga je tečaj primeren?

Tečaj je primeren za začetnike in tudi vse tiste, ki vajo že poznate. Primerna je tudi za vse, ki želite pridobiti potrdilo za pred-duan stopnje, za katero je pogoj udeležba posebnem tečaju ali vikend delavnici za zdravilni qigong. Več o diplomah, ki jih izdaja Mednarodna federacija za zdravilni qigong na tej povezavi.

Vadba qigonga ima še posebno opazne učinke na dihala, gibčnost, ravnotežje in mišično moč. Lahko prepreči in zdravi bolezni sklepov, prebavil, srca in ožilja ter živcev.

– Podrobnosti:

Načela kitajske medicine o energiji:
– Naučili se boste vajo (gibe) v celoti, naš program pa vključuje še koristne in praktične napotke za dobro počutje po načelih trad. kit. medicine (TKM):
– samomasaža po meridianih in aktivacija ključnih akupunkturnih točk za dobro počutje in zdravje,
– poznavanje bistvenih zdravilnih učinkov vaje,
– napotki kot pomoč za vadbo doma,
– možnost utrditve znanja na posebnih vikend delavnicah nadaljevalne in izpopolnjevalne stopnje.

Tečaj vodi:

– Tina Hribar, vodja inštruktorjev pri Qigong združenju Slovenije, dolgoletna učiteljica taijiquana in qigonga v šoli mojstra Chen Shininga, nosilka 4. Duan-a pri IHQF in dobitnica osmih zlatih medalj v šestih različnih katergorijah na treh evropskih igrah v zdravilnem qigongu (Belgija 2015, Francija 2016 in Velika Britanija 2018)
– pod vodstvom mojstra Chen Shininga,
ki je vodja šole že več kot 28 let, mojster taijiquana, nosilec 7. duan-a borilne veščine pri kitajski wushu zvezi, ter prvi in edini mednarodni sodnik za kitajske borilne veščine wushu v Sloveniji. Obenem predsednik Qigong združenja Slovenije, član strokovnega in promocijskega odbora pri Mednarodni zvezi za zdravilni qigong (IHQF) ter mednarodni sodnik najvišje kategorije (A) pri IHQF, nosilec 6. DUAN-a pri IHQF.

Opomba:
Zdravilni Qigong združenje Slovenije (Slovenian Health Qigong Association) je edini in uradni partner Chinese Health Qigong Association pooblaščen za poučevanje in organizacijo Health qigong v Sloveniji ter uradni in ustanovni član International Health Qigong Federation-IHQF.

Prizorišče

ZOOM
spletna povezava + Google Map