Kontakt: +386 41 446 488 ali info@taiji.si
Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

Qigong Delavnica Ba Duan Jin: Osem brokatnih vaj, 26. in 27. aprila (4 ure)

26.04. 2021 ob 18:00 - 27.04. 2021 ob 20:00

eur50

Vabimo vas na posebno praznično delavnico v ponedeljek in torek (26. in 27. aprila, 2 x po 2 uri od 18:00 do 20:00): Qigong forma BDJ (Ba Duan Jin ali Osem brokatnih vaj).

Izraz Ba Duan Jin se je prvič pojavil v knjigi Zapisi poslušalca – Izbor kitajskih nadnaravnih zgodb, ki jo je napisal Hong Mai iz Južne dinastije Song (1127-1279 n.št.).

Pismenka v imenu vaje 锦 jǐn (brokat) je sestavljena iz 金 jīn (zlato) in 帛 bó (svila) kar izraža lepoto in dragocenost. Pomeni lahko tudi dovršen komplet metod za utrjevanje zdravja, dragocen sklop daoyin vaj, ki so tako tekoče in neprekinjene kot svilene niti. Jǐn v kitajščini pomeni nekaj bleščečega in lepega, kot je na primer brokat. Pomen je mogoče razumeti tudi kot sklop vaj, ki prinašajo zdravje in so tako popolne kot kos svilenega blaga.

Ta vaja deluje predvsem na uravnavanje sistema osnovnih meridianov v telesu. Ba Duan Jin je serija osmih zaporednih gibov, si jo je lahko zapomniti in je prijetna za videti in vaditi. Za to vajo so značilni nežni, počasni, enakomerni, tekoči in skladni gibi. Napetost se izmenjuje s sproščenostjo, dinamičnost z mirovanjem, telo in um pa skupaj sodelujeta pri negovanju življenjske sile (qi). S tem postanejo meridiani prehodni, qi in kri pa neovirano tečeta, kar izboljšuje zdravje in krepi telo.

Vaja Ba Duan Jin dokazano krepi zdravje in izboljšuje splošno telesno počutje, preprečuje bolezni podaljšuje življenje in zavira staranje, krepi odpornost blagodejno vpliva na dihalni sistem, gibljivost, ravnotežje in mišično moč preprečuje in zdravi bolezni sklepov, prebavil, srca in ožilja ter živcev izboljšuje duševno zdravje.

–  Kdaj? Od 26. do 27. aprila (ponedeljek-torek) od 18:00 do 20:00 (2 x po 2 uri), skupaj 4 ure.
– Kje? V živo na daljavo po spletu (ZOOM)
Video prikaz vaje
– Prijave na info@taiji.si do 23.4.2021 (ob prijavi sporočite tudi svojo telefonsko številko).
–  Udeleženci celotne delavnice se lahko prijavite za pred-duan 1 (potrdilo mednarodne qigong zveze) . Več o sistemu duan

– Cenik:
– 4 ure (ponedeljek in torek):
50 eur na osebo  – za začetnike, ki vaje ne poznajo.
– 2 uri (torek): 30 eur na osebo – za vse, ki vajo dobro poznate, jo vadite samostojno in želite znanje poglobiti ter utrditi.

  • Podatke za nakazilo in ostale informacije vam posredujemo po potrditvi prejema vaše prijave.
  • Po delavnici posredujemo potrdilo o udeležbi v pdf vsem, ki se udeležijo celotne štiri urne delavnice.

Za koga je delavnica primerna?
– Delavnica je primerna za čiste začetnike brez osnov in tudi tiste, ki želite poglobiti že usvojeno znanje.
Primerna je za vse, ki ste že vključeni ali se želite vključiti v program usposabljanja za inštruktorje (akademija).
Primerna je tudi za vse, ki želite pridobiti potrdilo IHQF za stopnjo pred-duan, za katero je pogoj udeležba na vikend delavnici. Več o certifikatih, ki jih izdaja Mednarodna federacija za zdravilni qigong (IHQF) na tej povezavi.

Na splošno je delavnica primerna za vse starosti in oba spola. Vaje so preproste. Lahko se jih izvaja kjerkoli – v naravi, doma ali v službi. Vključujejo tehnike dihanja, telesne vaje in meditacijo. Priporočamo vam ohlapna oblačila in lahko obutev. Lahko ste tudi bosi ali v nogavicah.

Delavnico vodita:

Tina Hribar, vodja inštruktorjev pri Qigong združenju Slovenije, dolgoletna učiteljica taijiquana in qigonga v šoli mojstra Chen Shininga, nosilka 4. Duan-a pri IHQF in dobitnica osmih zlatih medalj v šestih različnih katergorijah na treh evropskih igrah v zdravilnem qigongu (Belgija 2015, Francija 2016 in Velika Britanija 2018)
Chen Shining, vodja šole že več kot 28 let, mojster taijiquana, nosilec 7. duan-a borilne veščine pri kitajski wushu zvezi, ter prvi in edini mednarodni sodnik za kitajske borilne veščine wushu v Sloveniji. Obenem predsednik Qigong združenja Slovenije, član strokovnega in promocijskega odbora pri Mednarodni zvezi za zdravilni qigong (IHQF) ter mednarodni sodnik najvišje kategorije (A) pri IHQF, nosilec 6. DUAN-a pri IHQF.
Opomba:

Zdravilni Qigong združenje Slovenije (Slovenian Health Qigong Association) je edini in uradni partner Chinese Health Qigong Association pooblaščen za poučevanje in organizacijo Health qigong v Sloveniji ter uradni in ustanovni član International Health Qigong Federation-IHQF.

Venue

ZOOM
spletna povezava + Google Map