Kontakt: +386 41 446 488 ali info@taiji.si
Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

Sobota 31.7, LJ: Qigong za poletje

31 julija ob 09:00 - 12:00

eur40

Zdravilni qigong združenje Slovenije vas vabi na prav posebno 3-urno vikend delavnico na prostem in v dvorani v Ljubljani. Vaje so primerne za čiste začetnike in vse, ki že vadite.

Izvedba je zagotovljena, prijavite se lahko do petka zvečer na info@taiji.si

Zdravilni qigong za poletni čas je set posebnih qigong vaj iz sklopa zdravilnega qigonga, ki blagodejno vplivajo in uravnavajo organsko sfero srca, tankega črevesja, osrčnika in trojnega grelca ter vranice in želodca.
Na slednje moramo še posebej paziti v poletnem času, zakaj je temu tako, pa boste izvedeli na delavnici. Vaje so preproste in se jih boste na delavnici lahko naučili dobro, da jih boste lahko sami izvajali celo poletje. Obenem bomo z vami delili tudi nasvete kako s prehrano in notranjo naravnanostjo poskrbeti za ravnovesje v času poletja in se okrepiti za jesen in zimo.

Qigong vaje dokazano izjemno pozitivno vplivajo na dihala, gibčnost, ravnotežje in mišično moč. Lahko preprečijo in zdravijo bolezni sklepov, prebavil, srca in ožilja ter živcev.


– Kdaj? Sobota, 31.7. od 09:00 do 12:00 (3 ure)
– Cena delavnice: 40 eur na osebo 
– Rok prijave: do petka zvečer, 30. julija na mail: info@taiji.si. Izvedba delavnice je zagotovljena!
– Predznanje ni potrebno.
Vadba bo potekala na prostem in v dvorani v Ljubljani. Točno lokacijo vam sporočimo po vaši prijavi.
– Za vadbo potrebujete udobna in lahko oblačila. Vadite lahko v mehkih copatih ali bosi.

Več o poletni vadbi na prostem in na zoom glejte na tej povezavi.
Vabljeni!

Delavnico vodita: Chen Shining in Tina Hribar (Več o naju si preberite spodaj).

Qigong (beri: či gong)
je starodavna kitajska veščina s katero razgibamo telo, umirimo um in izboljšamo zdravje. Priporočljiv je za ljudi vseh starosti, telesno ni zahteven, njegovi učinki pa so dobro znani in tudi znanstveno dokazani. Nastal je na podlagi tradicionalne kitajske medicine, danes pa obstajajo številne znanstvene študije, ki potrjujejo njegove koristne učinke na:
Ravnotežje in gibčnost, spomin in kognitivne sposobnosti, žleze z notranjim izločanjem, imunski sistem, tvorbo krvi, uravnavanje srčnega utripa in krvnega tlaka, kapaciteto pljuč, zmanjševanje stresa, izboljšanje spanja, izboljšanje prebave, upočasnitev procesa staranja.

Učitelja:

Chen Shining, vodja šole že več kot 28 let, mojster taijiquana, nosilec 7. duan-a borilne veščine pri kitajski wushu zvezi, ter prvi in edini mednarodni sodnik za kitajske borilne veščine wushu v Sloveniji. Obenem predsednik Qigong združenja Slovenije, član strokovnega in promocijskega odbora pri Mednarodni zvezi za zdravilni qigong (IHQF) ter mednarodni sodnik najvišje kategorije (A) pri IHQF, nosilec 6. DUAN-a pri IHQF.

Tina Hribar, vodja inštruktorjev pri Qigong združenju Slovenije, dolgoletna učiteljica taijiquana in qigonga v šoli mojstra Chen Shininga, nosilka 4. Duan-a pri IHQF in dobitnica osmih zlatih medalj v šestih različnih katergorijah na treh evropskih igrah v zdravilnem qigongu (Belgija 2015, Francija 2016 in Velika Britanija 2018)

O šoli:

Na področju qigonga delamo po sistemu Health Qigong (Zdravilni qigong), saj je naše Zdravilni Qigong združenje Slovenije (Slovenian Health Qigong Association) edini in uradni partner Chinese Health Qigong Association in pooblaščen za poučevanje in organizacijo Health qigong dejavnosti v Sloveniji ter uradni in ustanovitveni član International Health Qigong Federation-IHQF.

 

 

Venue

Ljubljana
Ljubljana, Slovenia + Google Map