Kontakt: +386 41 446 488 ali info@taiji.si
Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

Nov redni tečaj ob ponedeljkih zvečer: Taiji osnovna forma z mečem (taiji jian)

8.11. 2021 ob 18:30 - 19:30

eur35

Vabimo vas na novi tečaj taiji osnovne forme z mečem. Prijave še potekajo. Z vadbo začnemo 8. novembra, če bo zadostno število prijav.

Tečaj bo od novembra potekal vsak ponedeljek v Ljubljani (Šiška):

– Od 8. 11. 2021 (18:30 do 19:30)
– Cena: 35 eur (32 eur)
– Kje: Ljubljana (Šiška)
– Prijavo pošljite po mailu na: info@taiji.si najkasneje do srede, 3.11.2021
– Meč si lahko brezplačno izposodite na vaji.

Taiji Jian 32 – taiji meč forma 32
Taiji Jian 32 – taiji meč forma 32 izvira iz tradicionalne Yang taiji vaje z mečem. Gre za njeno poenostavljeno različico, ki pa je ohranila ključne in pomembne gibe ter elemente zahtevnejšega tradicionalnega yang sloga. To različico so ustvarili leta 1957 z namenom, da bi forma z mečem postala bolj dostopne širši publiki in bi lahko ljudje v večjem številu uživali v dobrobiti, ki jih prinaša tovrstna redna vadba.

Vaja je namreč izjemno lepa, močna in ne preveč zapletena. Ko enkrat usvojite njene bistvene elemente, se lahko poglobite v bolj subtilne vidike vodenja meča in notranje energije.

Vaja je primerna za nadaljevalce in tiste začetnike, ki poznate osnove veščine taijiquana in qigonga, vendar se doslej še niste rokovali z mečem in bi želeli poskusiti. Najprej se bomo naučili osnovne pravilne drže in prijemov meča, nato se bomo posvetili tudi korakom, položaju telesa in rok.

Taijiquan (beri: taj či čuan)
je stara kitajska veščina gibanja. Nastala je pred mnogimi stoletji in je danes razširjena povsod po svetu. Čeprav obstajajo številne oblike in forme taijiquan-a (Chen, Yang, Wu, Sun, ipd.), pa vse vrste dobrodejno vplivajo na telesno in duševno počutje.
Taijiquan je notranja borilna veščina s katero zbiramo, negujemo in prečiščujemo življenjsko silo (qi), ki je pomembna za naše celostno zdravje in dobro počutje; je sistem vaj, borilna veščina in obenem meditacija v gibanju, ki dobrodejno vpliva na vsakogar, ki ga leta pridno vadi. Gibi taijiquana so značilno mehki, zaokroženi, enakomerni in neprekinjeni.

Vadbo vodi:

Mojster Chen Shining, vodja šole že več kot 28 let, mojster taijiquana, nosilec 7. duan-a borilne veščine pri kitajski wushu zvezi, ter prvi in edini mednarodni sodnik za kitajske borilne veščine wushu v Sloveniji. Obenem predsednik Qigong združenja Slovenije, član strokovnega in promocijskega odbora pri Mednarodni zvezi za zdravilni qigong (IHQF) ter mednarodni sodnik najvišje kategorije (A) pri IHQF, nosilec 6. DUAN-a pri IHQF.

Opomba:

Taijiquan in qigong šola pod vodstvom mojstra CHEN SHINING-a sodeluje (Slovensko združenje taijiquan hram CSN) z največjim trenutno živečim velemojstrom Chen sloga taijquana Chen Xiaowang-om (Chen Xiaowang taijiquan center Slovenije), ki je direktni potomec ustanovitelja traicionalnega Chen sloga taijiquana (19. generacija mojstrov iz družine Chen), mojster Chen Shining pa je njegov direktni učenec.

Poleg tega smo pridruženi člani International Yang Family taijiquana, sodelujemo z velemojstrom Yang Jun-om, ki je direktni potomec ustanovitelja tradicionalnega Yang sloga taijiquana (5. generacija mojstrov iz družine Yang), mojster Chen Shining pa je direktor podružnične šole IYFTCCA.

Na področju qigonga delamo po sistemu Health Qigong (Zdravilni qigong), saj je naše Zdravilni Qigong združenje Slovenije (Slovenian Health Qigong Association) edini in uradni partner Chinese Health Qigong Association in pooblaščen za poučevanje in organizacijo Health qigong dejavnosti v Sloveniji ter uradni in ustanovitveni član International Health Qigong Federation-IHQF.