Loading dogodki

« Vsi dogodki

  • Ta dogodek je minil.

Petek, 17.2.23 na ZOOM: 15-minutna TKM samo-masažna vaja in moksibustija z nasveti za zimo

17.02. 2023 ob 19:00 - 20:15

eur40

Vabimo vas na odlično, praktično in kratko eno urno delavnico, kjer se boste naučili kako posebnimi metodami tradicionalne kitajske medicine (TKM) metodami sprostimo energijske kanale, ter spodbudimo aku točke, da okrepimo ledvice, mehur, pljuča, debelo črevo, želodec in vranico.

Metode, ki jih bomo uporabili so samo-masaža po pomembnih aku točkah v času zime in moksibustija (ogrevanje točk s pelinovo cigaro).

Delavnica je namenjena negovanju celostnega zdravja in preventivi v času zime po načelih Tradicionalne kitajske medicine (TKM).
Z vami bova delila tudi druge uporabne nasvete, kako dobro poskrbeti za zdravje v tem letnem času skladno s TKM (priporočena hrana in pijača, dnevna rutina in navade).

Poleg tega boste v uvodnem delu izvedeli nekaj najpomembnejših osnov tradicionalne kitajske medicine, od kratkega pregleda zgodovine do njenih glavnih načel in metod (teorija o petih elementih, jin in jang, teorija o notranjih organih, 24 sončnih obdobij skozi oči TKM, na kratko o meridianih ipd.)
Po delavnici prejmete gradivo za samostojno vadbo doma.


– Kdaj: Petek, 17.2.2023 od 19:00 do 20:15 ure (75 minut)
– Rok prijave:  do torka, 14.2.2023. Prijavite se na: info@taiji.si (041 446 488). Ob prijavi dopišite svojo telefonsko številko.

– Kje? Na spletu preko ZOOM. Na dan vadbe (do 15:00) posredujemo povezavo za priklop.

– Kotizacija: 40 eur na osebo. 
– Gradivo:
po delavnici prejmete praktično gradivo, da lahko samostojno vadite redno vsak dan.
– Delavnico vodita:
Chen Shining in Tina Hribar
To delavnico lahko idelano kombinirate tudi z delavnico Qigong za zimo, ki bo potekala v soboto 18. februarja v živo v Ljubljani.


Komu je namenjena? Vsem, ki:
– želite sprostiti svoje telo,
– se želite naučiti kratko 15-minutno samomasažo pomembnih aku točk, ki krepijo zdravje in vitalnost v času zime.
– Želite spoznati praktične nasvete po načelih TKM  (Tradicionalne kitajske medicine) za krepitev vitalnosti in zdravja v času zime in poskrbeti za svoje Ledvice in Mehur, ter ostale organske sfere.
Želite okrepiti odpornost in z naravnimi preventivnimi metodami na najboljši način preživeti zimo in se pripraviti na pomlad. Tudi Klasik Rumenega cesarja pravi, da ljudje spomladi hitro zbolijo, če v zimskem času ne varujejo ledvičnega qija.
– To delavnico lahko idelano kombinirate tudi z delavnico Qigong za zimo, ki bo potekala 18. februarja v živo v Ljubljani.


Nekaj odzivov naših tečajnic in tečajnikov, ki so se udeležili drugih najinih delavnic:

“Najlepša hvala. Vaje in vidva sta definitivno ena od najboljših stvari, ki so se zgodile v mojem življenju.”

“Hvala za vse, res ste mi v navdih in pomoč v teh težkih časih polnih stresa in nepredvidljivih situacij.”

“Hvala vama za odlično delavnico. Zdaj moram pa samo v akcijo vsak dan.” 🙂

“Delavnica je bila krasna, sem zelo zadovoljna😊. Se bom trudila, da vaje izvajam redno.” 🙂

“Hvala obema za krasno super delavnico in super gradivo! Zdaj pa res nimamo izgovora, da ne bi vadili in po-skrbeli zase.”


Delavnico vodita:

Chen Shining, vodja šole že več kot 28 let, mojster taijiquana, nosilec 7. duan-a borilne veščine pri kitajski wushu zvezi, ter prvi in edini mednarodni sodnik za kitajske borilne veščine wushu v Sloveniji. Obenem predsednik Qigong združenja Slovenije, član strokovnega in promocijskega odbora pri Mednarodni zvezi za zdravilni qigong (IHQF) ter mednarodni sodnik najvišje kategorije (A) pri IHQF, nosilec 6. DUAN-a pri IHQF.

Tina Hribar, vodja inštruktorjev pri Qigong združenju Slovenije, dolgoletna učiteljica taijiquana in qigonga v šoli mojstra Chen Shininga, nosilka 4. Duan-a pri IHQF in dobitnica osmih zlatih medalj v šestih različnih katergorijah na treh evropskih igrah v zdravilnem qigongu (Belgija 2015, Francija 2016 in Velika Britanija 2018)

Prizorišče

ZOOM
spletna povezava + Google Map