Loading dogodki

« Vsi dogodki

  • Ta dogodek je minil.

LJ: sobotna delavnica, 16.9.23: Zdravilni qigong Yi Jin Jing, začetna stopnja, predplačilo 30% popust do 9.9.!

16.09. 2023 ob 09:00 - 13:00

eur70 – eur100

V soboto 16.9.2023 vas vabimo na delavnico začetne stopnje posvečene Zdravilnemu qigongu Yi Jin Jing (12 vaj za krepitev mišic, kit in kosti).

Ta forma zdravilnega qigonga ima izjemno dolgo tradicijo, saj sega kar v 6. stoletje n.št. Legenda namreč pravi, da jo je osnoval menih Bodhidharma, ko je iz Indije pripotoval na Kitajsko v Šaolinski samostan.

Ker so bili menihi zaradi nenehne meditaciji telesno izjemno šibki, je skozi leta razvil posebno vajo, ki bi okrepila njihovo telo, mišice, kite in kosti ter blagodejno vplivala tudi na duha. Razvili je tako imenovani Yi Jin Jing ali 12 vaj za krepitev mišic, kit in kosti.

Vaja se z raztezanjem, mehkimi in enakomernimi gibi osredotoča na sukanje in upogibanje hrbtenice in krepi ude ter notranje organe. Primerna je za vse generacije, saj intenzivnost izvajanja gibov prilagodimo svojim zmožnostim.

Vadba Yi Jin Jing-a ima še posebno opazne učinke na dihala, gibčnost, ravnotežje in mišično moč. Lahko prepreči in zdravi bolezni sklepov, prebavil, srca in ožilja ter živcev.


– Čas: od 09:00 do 13:00 (4 ure)
– Rok za pred-prijave s 30% popustom za plačila do 9.9.
– Za prijavo obvezno izpolnite prijavnico. Ko jo prejmete na mail, jo obvezno posredujte na info@taiji.si
– Kje? Ljubljana, Šiška
– Podrobnosti: Opis vaje YJJ in video prikaz vaje.
Na delavnici prejmete tudi gradivo.
– Kotizacija: Redna cena 100 eur, cena s popustom za predplačilo do 9.9. znaša 70 eur.


VEČ O PROGRAMU in VSEBINI DELAVNICE:

Načela kitajske medicine o energiji:
– Naučili se boste vajo (gibe) v celoti, naš program pa vključuje še koristne in praktične napotke za dobro počutje po načelih trad. kit. medicine (TKM):

– samomasaža po meridianih in aktivacija ključnih akupunkturnih točk za dobro počutje in zdravje
– poznavanje bistvenih zdravilnih učinkov vaje
– napotki kot pomoč za vadbo doma (na delavnici prejmete tudi koristno gradivo)


Se lahko po delavnici prijavim za pred-duan certifikat?

–  Udeleženci celotne delavnice se lahko po opravljenem tečaju prijavite za stopnjo pred-duan (potrdilo mednarodne qigong zveze), oziroma napredujete na višjo stopnjo. Več o sistemu duan


Delavnico vodita:

Sensa podkast: Pogovor s Tino in Chenom o TKM in njenemu sistemu ohranjanja zdravja, o taijiquanu in qigongu.

Tina Hribar, vodja inštruktorjev pri Qigong združenju Slovenije, dolgoletna učiteljica taijiquana in qigonga v šoli mojstra Chen Shininga, nosilka 4. Duan-a pri IHQF in dobitnica osmih zlatih medalj v šestih različnih katergorijah na treh evropskih igrah v zdravilnem qigongu (Belgija 2015, Francija 2016 in Velika Britanija 2018)

Chen Shining, vodja šole že več kot 28 let, mojster taijiquana, nosilec 7. duan-a borilne veščine pri kitajski wushu zvezi, ter prvi in edini mednarodni sodnik za kitajske borilne veščine wushu v Sloveniji. Obenem predsednik Qigong združenja Slovenije, član strokovnega in promocijskega odbora pri Mednarodni zvezi za zdravilni qigong (IHQF) ter mednarodni sodnik najvišje kategorije (A) pri IHQF, nosilec 6. DUAN-a pri IHQF.

Opomba:
Zdravilni Qigong združenje Slovenije (Slovenian Health Qigong Association) je edini in uradni partner Chinese Health Qigong Association pooblaščen za poučevanje in organizacijo Health qigong v Sloveniji ter uradni in ustanovni član International Health Qigong Federation-IHQF.

 

Podrobnosti

Datum:
16.09. 2023
Ura:
09:00 - 13:00
Cena:
eur70 – eur100
Kategorij Dogodek:
, , , , , ,

Organizator

Zdravilni Qigong združenje Slovenije

Prizorišče

SŠTS Ljubljana, Šiška
Litostrojska cesta 51
Ljubljana,
+ Google Map