Loading dogodki

« Vsi dogodki

 • Ta dogodek je minil.

Intenzivni tečaj zdravilni qigong Yi Jin Jing za krepitev mišic, kit in kosti, od 4. do 20. julija 2022, skupaj 6 vaj

4.07. 2022 ob 20:00 - 20.07. 2022 ob 21:00

eur50

Vabimo vas na intenzivni spletni tečaj Zdravilnega qigonga Yi Jin Jing (12 vaj za krepitev mišic, kit in kosti).
Tečaj je primeren za čiste začetnike in nadaljevalce.
Potekal bo dvakrat tedensko ob ponedeljkih in sredah od 20:00 do 21:00, in sicer od 4. julija do 20. julija, skupaj 6 vaj.

 • – Kje? Na zoom: ponedeljek in sreda od 20:00 do 21:00.
 • – Cena? Paket 6-ih vaj 50 eur. Posamezna vaja 10 eur.
 • – Obvezna predhodna prijava na: info@taiji.si do 1.7.
 • – Izvedba je zagotovljena, prijave še potekajo.
 • – Na dan tečaja vsakokrat na mail prejmete povezavo z dostopom na zoom.
 • – Hitre info: 041 446 488
 • Tečaj vodi: Tina Hribar

VSEBINA (OPIS VAJE IN VIDEO PRIKAZ)

Ta forma zdravilnega qigonga ima izjemno dolgo tradicijo, saj sega kar v 6. stoletje n.št. Legenda namreč pravi, da jo je osnoval menih Bodhidharma, ko je iz Indije pripotoval na Kitajsko v Šaolinski samostan.

Ker so bili menihi zaradi nenehne meditaciji telesno izjemno šibki, je postopoma razvil posebno vajo, ki bi okrepila njihovo telo, mišice, kite in kosti ter blagodejno vplivala tudi na duha. Razvili je tako imenovani Yi Jin Jing ali 12 vaj za krepitev mišic, kit in kosti.

Vaja se z raztezanjem, mehkimi in enakomernimi gibi osredotoča na sukanje in upogibanje hrbtenice in krepi ude ter notranje organe. Primerna je za vse generacije, saj intenzivnost izvajanja gibov prilagodimo svojim zmožnostim.

Vadba Yi Jin Jing-a ima še posebno opazne učinke na dihala, gibčnost, ravnotežje in mišično moč. Lahko prepreči in zdravi bolezni sklepov, prebavil, srca in ožilja ter živcev.

– Podrobnosti: video prikaz vaje.

Načela kitajske medicine o energiji:
– Naučili se boste vajo (gibe) v celoti, naš program pa vključuje še koristne in praktične napotke za dobro počutje po načelih trad. kit. medicine (TKM):
– samomasaža po meridianih in aktivacija ključnih akupunkturnih točk za dobro počutje in zdravje
– poznavanje bistvenih zdravilnih učinkov vaje
– napotki kot pomoč za vadbo doma (na delavnici prejmete koristno gradivo)
– možnost utrditve znanja na posebnih vikend delavnicah nadaljevalne in izpopolnjevalne stopnje.

Za koga je tečaj primeren?

 • – Za čiste začetnike in tudi vse tiste,
 • – ki želite svoje znanje poglobiti in nadgraditi ter izboljšati izvedbo vaje
 • – Na splošno, pa je primerna za vse starosti in oba spola. Vaje so preproste. Lahko se jih izvaja kjerkoli – v naravi, doma ali v službi (med odmorom ;)). Vključujejo tehnike dihanja, telesne vaje in meditacijo.
  – Priporočamo vam ohlapna oblačila in lahko obutev. Lahko ste tudi bosi ali v nogavicah.

Tečaj vodi:

– Tina Hribar, vodja inštruktorjev pri Qigong združenju Slovenije, dolgoletna učiteljica taijiquana in qigonga v šoli mojstra Chen Shininga, nosilka 4. Duan-a pri IHQF in dobitnica osmih zlatih medalj v šestih različnih katergorijah na treh evropskih igrah v zdravilnem qigongu (Belgija 2015, Francija 2016 in Velika Britanija 2018)
– pod vodstvom mojstra Chen Shininga,
ki je vodja šole že več kot 28 let, mojster taijiquana, nosilec 7. duan-a borilne veščine pri kitajski wushu zvezi, ter prvi in edini mednarodni sodnik za kitajske borilne veščine wushu v Sloveniji. Obenem predsednik Qigong združenja Slovenije, član strokovnega in promocijskega odbora pri Mednarodni zvezi za zdravilni qigong (IHQF) ter mednarodni sodnik najvišje kategorije (A) pri IHQF, nosilec 6. DUAN-a pri IHQF.

Opomba:
Zdravilni Qigong združenje Slovenije (Slovenian Health Qigong Association) je edini in uradni partner Chinese Health Qigong Association pooblaščen za poučevanje in organizacijo Health qigong v Sloveniji ter uradni in ustanovni član International Health Qigong Federation-IHQF.

Prizorišče

ZOOM
spletna povezava + Google Map