Kontakt: +386 41 446 488 ali info@taiji.si
Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

Vikend delavnica ZOOM, 30. in 31. januar 21: Negovanje zdravja v času zime (vadba + predavanje)

30 januarja ob 17:00 - 31 januarja ob 20:00

eur70 – eur80

Za vas sva tokrat pripravila čisto posebno 6-urno vikend delavnico, ki je namenjena negovanju zdravja v času ZIME po načelih tradicionalne kitajske medicine in modrosti (TKM).
Delavnica je praktična, izvedeli boste številne uporabne in  preproste napotke, ki jih lahko uporabljate vsak dan na sebi ali pomagate z njimi svojim bližnjim. Vključuje vadbo, samomasažo in osnovna, uporabna znanja s področja tradicionalne kitajske medicine. Delavnica je primerna za (čiste) začetnike in tudi nadaljevalce.
Izvedba delavnice je zagotovljena, rok prijave je podaljšan do sobote 30.1. do 15:00 na info@taiji.si!


Vsebina delavnice na kratko:
(1) Zdravilne qigong vaje in
(2) samomasaža po meridianih in pomembnih točkah ter

(3) predstavitev osnov TKM za praktično uporabo doma.

VIDEO PREDSTAVITEV DELAVNICE so oglejte NA TEJ POVEZAVI:


– Kdaj? Od 30. do 31.1.2021 (sobota in nedelja, 17-20h, 2×3 ure), 6-urna delavnica za vaše zdravje in vitalnost
– Kje? Na ZOOM
– Je delavnica primerna zame? Zagotovo! Predznanje ni potrebno, vaje so primerne za vse generacije.
– Rok prijave so podaljšali: Najkasneje do sobote 30.1.2021 na info@taiji.si do 15:00 ure
Delavnico vodita: Chen Shining in Tina Hribar
Vaša investicija: 80 eur (oz. 70 eur z novoletnim bonom) na osebo. Znesek lahko znižate z bonom v vrednosti 10 eur  (več o bonu na tej povezavi).


Vsebina (daljši opis):

(1) Zdravilne qigong vaje
:

Naučili se boste 8 preprostih qigong vaj za krepitev ledvic in mehurja v času zime

(2) Samomasaža po meridianih in točkah:

Spoznali boste sistem 20-ih meridianov in se naučili kako spodbuditi 8 akupunkturnih točk 
za krepitev imunskega sistema

(3) Osnove TKM v praksi
:

Spoznali boste metode in nasvete za negovanje svojega telesa in uma skladno s tradicionalno kitajsko medicino (modrostjo)

Z vami rada deliva znanje v naših člankih na spletni strani, česar ste verjetno že vajeni. Na tej delavnici, ki bo potekala na zoom v živo, pa boste izvedeli toliko novih, koristnih, zanimivih in praktičnih nasvetov za krepitev ledvic, kot jih do zdaj še niste.

Delavnica je plod večletnega študija in poglabljanja znanja s področja qigonga in tradicionalne kitajske medicine. Vendar znanje brez udejanjanja nikomur ne koristi.

Zato sva izbrala res kratke in sladke vaje, nasvete, napotke in zanimivosti ter modrosti starih Kitajcev, ki jih boste zagotovo lahko uporabili v vsakdanjem življenju tekom dneva, tudi med opravljanjem drugih pomembnih stvari in si na zelo preprost način mimogrede dejansko dvignili raven dobrega počutja in zdravja. Poskrbela bova, da vas spodbudiva in navdušiva do te mere, da bo vaša odločitev “Zdaj bom pa to res delal(a) redno!” držala za prmej. 😉

Opis v pdf

Na kratko o Qigongu (beri: či gong)

Qigong je starodavna kitajska veščina s katero razgibamo telo, umirimo um in izboljšamo zdravje. Priporočljiv je za ljudi vseh starosti, telesno ni zahteven, njegovi učinki pa so dobro znani in tudi znanstveno dokazani. Nastal je na podlagi tradicionalne kitajske medicine, danes pa obstajajo številne znanstvene študije, ki potrjujejo njegove koristne učinke na:
Ravnotežje in gibčnost, spomin in kognitivne sposobnosti, žleze z notranjim izločanjem, imunski sistem, tvorbo krvi, uravnavanje srčnega utripa in krvnega tlaka, kapaciteto pljuč, zmanjševanje stresa, izboljšanje spanja, izboljšanje prebave, upočasnitev procesa staranja.


Delavnico vodita:

Chen Shining, vodja šole že več kot 28 let, mojster taijiquana, nosilec 7. duan-a borilne veščine pri kitajski wushu zvezi, ter prvi in edini mednarodni sodnik za kitajske borilne veščine wushu v Sloveniji. Obenem predsednik Qigong združenja Slovenije, član strokovnega in promocijskega odbora pri Mednarodni zvezi za zdravilni qigong (IHQF) ter mednarodni sodnik najvišje kategorije (A) pri IHQF, nosilec 6. DUAN-a pri IHQF.

Tina Hribar, vodja inštruktorjev pri Qigong združenju Slovenije, dolgoletna učiteljica taijiquana in qigonga v šoli mojstra Chen Shininga, nosilka 4. Duan-a pri IHQF in dobitnica osmih zlatih medalj v šestih različnih katergorijah na treh evropskih igrah v zdravilnem qigongu (Belgija 2015, Francija 2016 in Velika Britanija 2018)


O šoli:

Taijiquan in qigong šola pod vodstvom mojstra CHEN SHINING-a sodeluje (Slovensko združenje taijiquan hram CSN) z največjim trenutno živečim velemojstrom Chen sloga taijquana Chen Xiaowang-om (Chen Xiaowang taijiquan center Slovenije), ki je direktni potomec ustanovitelja traicionalnega Chen sloga taijiquana (19. generacija mojstrov iz družine Chen), mojster Chen Shining pa je njegov direktni učenec.

Poleg tega smo pridruženi člani International Yang Family taijiquana, sodelujemo z velemojstrom Yang Jun-om, ki je direktni potomec ustanovitelja tradicionalnega Yang sloga taijiquana (5. generacija mojstrov iz družine Yang), mojster Chen Shining pa je direktor podružnične šole IYFTCCA.

Na področju qigonga delamo po sistemu Health Qigong (Zdravilni qigong), saj je naše Zdravilni Qigong združenje Slovenije (Slovenian Health Qigong Association) edini in uradni partner Chinese Health Qigong Association in pooblaščen za poučevanje in organizacijo Health qigong dejavnosti v Sloveniji ter uradni in ustanovitveni član International Health Qigong Federation-IHQF.

Organizers

Zdravilni Qigong združenje Slovenije
Taijiquan in Qigong zveza Slovenije

Venue

ZOOM
spletna povezava + Google Map