Kontakt: +386 41 446 488 ali info@taiji.si
Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

Ob sredah dopoldan ob 9:00: Qigong vaje za krepitev vitalnosti in optimizma

20 aprila ob 09:00

eur35

Vabimo vas na tečaj qigonga za krepitev vitalnosti in optimizma vsako sredo ob 09:00 na zoom.

Posebno izbrane gibalne qigong vaje, samomasaža po meridinaih in aku točkah, je skupaj s tehnikami sproščanja in vizualizacije,  primerna za vse, čiste začetnike in nadaljevalce

  • – Kje? Na zoom: vsako sredo od 09:00 do 10:00, vadba bo po sklopih potekala predvidoma do konca maja.
  • – Cena? Od 35 eur na mesec za 4 vaje na mesec. Možen je popust. Cenik je na TEJ POVEZAVI.
  • – Obvezna predhodna prijava na: info@taiji.si
  • – Hitre info: 041 446 488
  • – Vse tečaje vodita: CHEN IN TINA

VABLJENI!

****

Qigong (beri: či gong)
je starodavna kitajska veščina s katero razgibamo telo, umirimo um in izboljšamo zdravje. Priporočljiv je za ljudi vseh starosti, telesno ni zahteven, njegovi učinki pa so dobro znani in tudi znanstveno dokazani. Nastal je na podlagi tradicionalne kitajske medicine, danes pa obstajajo številne znanstvene študije, ki potrjujejo njegove koristne učinke na:
Ravnotežje in gibčnost, spomin in kognitivne sposobnosti, žleze z notranjim izločanjem, imunski sistem, tvorbo krvi, uravnavanje srčnega utripa in krvnega tlaka, kapaciteto pljuč, zmanjševanje stresa, izboljšanje spanja, izboljšanje prebave, upočasnitev procesa staranja. Krepi vitalnost, dobro počutje, globinsko sprošča, krepi optimizem in veselje do življenja.

Vadbo vodita:

Tina Hribar, vodja inštruktorjev pri Qigong združenju Slovenije, dolgoletna učiteljica taijiquana in qigonga v šoli mojstra Chen Shininga, nosilka 4. Duan-a pri IHQF in dobitnica osmih zlatih medalj v šestih različnih katergorijah na treh evropskih igrah v zdravilnem qigongu (Belgija 2015, Francija 2016 in Velika Britanija 2018)

in

Chen Shining, vodja šole že več kot 28 let, mojster taijiquana, nosilec 7. duan-a borilne veščine pri kitajski wushu zvezi, ter prvi in edini mednarodni sodnik za kitajske borilne veščine wushu v Sloveniji. Obenem predsednik Qigong združenja Slovenije, član strokovnega in promocijskega odbora pri Mednarodni zvezi za zdravilni qigong (IHQF) ter mednarodni sodnik najvišje kategorije (A) pri IHQF, nosilec 6. DUAN-a pri IHQF.

O šoli:

Taijiquan in qigong šola pod vodstvom mojstra CHEN SHINING-a sodeluje (Slovensko združenje taijiquan hram CSN) z največjim trenutno živečim velemojstrom Chen sloga taijquana Chen Xiaowang-om (Chen Xiaowang taijiquan center Slovenije), ki je direktni potomec ustanovitelja traicionalnega Chen sloga taijiquana (19. generacija mojstrov iz družine Chen), mojster Chen Shining pa je njegov direktni učenec.

Poleg tega smo pridruženi člani International Yang Family taijiquana, sodelujemo z velemojstrom Yang Jun-om, ki je direktni potomec ustanovitelja tradicionalnega Yang sloga taijiquana (5. generacija mojstrov iz družine Yang), mojster Chen Shining pa je direktor podružnične šole IYFTCCA.

Na področju qigonga delamo po sistemu Health Qigong (Zdravilni qigong), saj je naše Zdravilni Qigong združenje Slovenije (Slovenian Health Qigong Association) edini in uradni partner Chinese Health Qigong Association in pooblaščen za poučevanje in organizacijo Health qigong dejavnosti v Sloveniji ter uradni in ustanovitveni član International Health Qigong Federation-IHQF.

Venue

ZOOM
spletna povezava + Google Map