Kontakt: +386 41 446 488 ali info@taiji.si
Loading Dogodki

« Vsi Dogodki

  • Ta dogodek je minil.

LJ, četrtek, 5.3.2020: Nova začetna tečaja, taijiquan (forma 24) in zdravilni qigong ter Chen slog taijiquan

5 marca ob 18:30 - 20:45

Vabimo vas na dva nova začetna tečaja taijiquana in zdravilnega qigonga v Ljubljani.

Predstavitev in poskusna vaja bo v četrtek 5. marca 2020.

Prvi obisk v januarju je brezplačen za vse nove začetnike, če se odločite za obiskovanje tečaja, se ta obisk prišteje k tečajnini.

– Nova začetna tečaja bosta potekala vsak četrtek do konca maja 2020 v naslednjih terminih:

– Ob 18:30 do 19:45: Taijiquan forma 24 in zdravilni qigong (vodi Mirjam)
– Ob 19:45 do 20:45: Taijiquan Chen slog (vodi Tomaž)

– Lokacija: Srednja šola tehniških strok, Ljubljana, telovadnica v prvem nadstropju.
– Informativno prijavo pošljite po mailu na: info@taiji.si

Taijiquan je notranja borilna veščina s katero zbiramo, negujemo in prečiščujemo življenjsko silo (qi), ki je pomembna za naše celostno zdravje in dobro počutje; je sistem vaj (forma), borilna veščina in obenem meditacija v gibanju.

Qigong (beri: či gong) je veščina, ki temelji na konceptu tradicionalne kitajske kulture o celostnosti človeškega življenja, s katero dosežemo izboljšanje lastnega psihofizičnega stanja in razvoj človeškega potenciala do visoke stopnje harmonije uma in telesa. Je starodavna kitajska veščina, s katero razgibamo telo, umirimo um in izboljšamo zdravje.

Dandanes je Chen šola taijiquana priznana kot najstarejša šola taijiquana in kot predhodnica drugih šol. Najbolj znane šole, ki so se razvile iz Chen stila so Yang杨, Wu吴, Wu武, in Sun孙 šoli. Chen stil taijiquana, ki ga je osnoval Chen Wangting v 17. stoletju, je bil vojak v cesarski vojski dinastije Ming. General Chen Wangting je kombiniral tedaj splošne borilne veščine s svojim znanjem teorije o meridianih ter teorijo o yin in yangu. S to kombinacijo je nastala ta posebna oblika borilne veščine. Gibi so veliki ter široki in dolgi ter vsebujejo več mehkobe in manj trdote. Vsebujejo vse značilnosti Chen taijiquana kot npr. chan si jing (navijanje svile), fa jing (udarci). Chen slog je bolj dinamičen in telesno zahtevnejši od npr. taijiquan forme 24.

V našem združenju imamo z vadbo qigonga in taijiquan-a več kot 27 let izkušenj in sodelujemo z največjim trenutno živečim velemojstrom Chen sloga taijiquan-a Chen Xiaowang-om, ki pripada 19. generaciji mojstrov iz družine Chen.

– Več informacij na naši spletni strani:

Tedenski tečaji

LJUBLJANA

Taijiquan

Qigong

Vabljeni!

Organizatorji

Slovensko združenje taijiquan Hram CSN
Zdravilni Qigong združenje Slovenije

Prizorišče

SŠTS Ljubljana, Šiška
Litostrojska cesta 51
Ljubljana,
+ Google Map