Kontakt: +386 41 446 488 ali info@taiji.si
Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

LJ, Sobota, 14.5.: 15-minutna qigong vaja za pomlad

14 maja ob 10:00 - 13:00

eur50

Vabimo vas na posebno delavnico qigonga (či gonga) za pomlad, ki bo potekala v soboto 14. maja.

Namenjena je vsem, ki se želite naučiti posebne blagodejne kitajske veščine gibanja in negovanja notranjega miru. Predznanje ni potrebno, primerna je za vse, ker se bomo vaje učili od začetka, nekatere vaje predstavljamo čisto prvič.

Vadba qigonga je primerna za vse generacije zato ni omejitev glede starosti in telesne pripravljenosti. Gibi so umirjeni, lahkotni, predvsem pa je pomembno, da vsakdo vadi skladno s svojimi telesnimi zmožnostmi, saj tako najbolj zanesljivo napreduje in začuti dobrodejne učinke. Podrobnejši opis vsebine je spodaj.

Kdaj in kje?
– Ljubljana Šiška, sobota 14. maj
Dopoldanska qigong delavnica od 10:00 do 13:00 (3 ure)
– Rok prijave: sreda 11. maj na info@taiji.si
ali

– Prijava na delavnico je obvezna po mailu  na info@taiji.si (zraven dopišite še svoj mobi).

Cena delavnice: 50 eur na osebo

  • – Po vaši prijavi vam bomo posredovali podatke za plačilo in lokacijo vadbe.
  • – Za vadbo potrebujete udobna in lahko oblačila. Vadite lahko v mehkih copatih ali bosi.
  • – Vajo vodita: Tina Hribar in Chen Shining
  • – Delavnica bo izvedena, če bo zadostno število prijav do roka za prijavo.

PODROBNEJŠI OPIS VSEBINE:

Zdravilni in medicinski qigong za pomlad ter samomasaža po meridianih in sproščanje napetosti
je poseben set qigong vaj 1) iz sklopa zdravilnega qigonga in 2) iz posebne vrste medicinskega qigonga. Traja približno 15 minut.
– S posebno izbranimi vajami krepimo in negujemo notranjo energijo in organe, ter blagodejno vplivamo predvsem na uravnavanje organske sfere jeter in žolčnika ter vranice in želodca in trojnega grelca.
– Vaje so preproste in se jih boste na delavnici lahko naučili dobro, da jih boste lahko sami izvajali celo pomlad. V program so poleg vaj vključene tudi posebne vaje za globoko sproščanje in meditacije, ki se jim bomo posvetili na delavnici.
– Vse vaje začnemo z ogrevanjem in posebno samomasažo po meridianih in ključnih akupunkturnih točkah, ki jih je dobro masirati vsak dan po priporočilih tradicionalne kitajske medicine.
– Tokrat se bomo posvetili tudi točkam, ki jih je še posebej priporočljivo masirati v tem letnem času, da dosežemo večjo sproščenost in pretočnost v telesu in umu.
Prejeli boste tudi nasvete, kako dobro poskrbeti za zdravje v tem letnem času skladno s tradicionalno kitajsko medicino (samomasaža, hrana in pijača, dnevna rutina in navade).

O qigongu na splošno (beri: či gong)
je starodavna kitajska veščina s katero razgibamo telo, umirimo um in izboljšamo zdravje. Priporočljiv je za ljudi vseh starosti, telesno ni zahteven, njegovi učinki pa so dobro znani in tudi znanstveno dokazani. Nastal je na podlagi tradicionalne kitajske medicine, danes pa obstajajo številne znanstvene študije, ki potrjujejo njegove koristne učinke na:
Ravnotežje in gibčnost, spomin in kognitivne sposobnosti, žleze z notranjim izločanjem, imunski sistem, tvorbo krvi, uravnavanje srčnega utripa in krvnega tlaka, kapaciteto pljuč, zmanjševanje stresa, izboljšanje spanja, izboljšanje prebave, upočasnitev procesa staranja.

O voditeljih vadbe:

Tina Hribar, vodja inštruktorjev pri Qigong združenju Slovenije, dolgoletna učiteljica taijiquana in qigonga v šoli mojstra Chen Shininga, nosilka 4. Duan-a pri IHQF in dobitnica osmih zlatih medalj v šestih različnih katergorijah na treh evropskih igrah v zdravilnem qigongu (Belgija 2015, Francija 2016 in Velika Britanija 2018)

Chen Shining, vodja šole že več kot 28 let, mojster taijiquana, nosilec 7. duan-a borilne veščine pri kitajski wushu zvezi, ter prvi in edini mednarodni sodnik za kitajske borilne veščine wushu v Sloveniji. Obenem predsednik Qigong združenja Slovenije, član strokovnega in promocijskega odbora pri Mednarodni zvezi za zdravilni qigong (IHQF) ter mednarodni sodnik najvišje kategorije (A) pri IHQF, nosilec 6. DUAN-a pri IHQF.

O šoli:

Taijiquan in qigong šola pod vodstvom mojstra CHEN SHINING-a sodeluje (Slovensko združenje taijiquan hram CSN) z največjim trenutno živečim velemojstrom Chen sloga taijquana Chen Xiaowang-om (Chen Xiaowang taijiquan center Slovenije), ki je direktni potomec ustanovitelja traicionalnega Chen sloga taijiquana (19. generacija mojstrov iz družine Chen), mojster Chen Shining pa je njegov direktni učenec.

Poleg tega smo pridruženi člani International Yang Family taijiquana, sodelujemo z velemojstrom Yang Jun-om, ki je direktni potomec ustanovitelja tradicionalnega Yang sloga taijiquana (5. generacija mojstrov iz družine Yang), mojster Chen Shining pa je direktor podružnične šole IYFTCCA.

Na področju qigonga delamo po sistemu Health Qigong (Zdravilni qigong), saj je naše Zdravilni Qigong združenje Slovenije (Slovenian Health Qigong Association) edini in uradni partner Chinese Health Qigong Association in pooblaščen za poučevanje in organizacijo Health qigong dejavnosti v Sloveniji ter uradni in ustanovitveni član International Health Qigong Federation-IHQF.

Venue

SŠTS Ljubljana, Šiška
Litostrojska cesta 51
Ljubljana,
+ Google Map