Loading dogodki

« Vsi dogodki

  • Ta dogodek je minil.

Petek, 21. 4. 2023: 10-minutna TKM samo-masažna vaja in nasveti za pomlad

21.04. 2023 ob 19:00 - 20:15

40eur

V petek, 21. 4. ob 19:00, vas vabimo na koristno, praktično in kratko eno urno delavnico, ki je namenjena negovanju celostnega zdravja v času pomladi po metodah tradicionalne kitajske medicine.

Na delavnici se boste naučili kako posebnimi, preprostimi metodami tradicionalne kitajske medicine (TKM) metodami sprostimo energijske kanale, ter spodbudimo aku točke, da okrepimo jetra in žolnik, ter druge organe (ledvice, debelo črevo, želodec in vranico).

Metode, ki jih bomo uporabili so samo-masaža po pomembnih aku točkah v času pomladi in moksibustija (ogrevanje točk s pelinovo cigaro).  Z vami bova delila tudi druge uporabne nasvete, kako dobro poskrbeti za zdravje v tem letnem času skladno s TKM (priporočena hrana in pijača, dnevna rutina in navade).

Poleg tega boste v uvodnem delu izvedeli nekaj najpomembnejših osnov tradicionalne kitajske medicine, od kratkega pregleda zgodovine, do njenih glavnih načel in metod (teorija o petih elementih, jin in jang, teorija o notranjih organih, 24 sončnih obdobij skozi oči TKM, na kratko o meridianih ipd.) Po delavnici prejmete gradivo za samostojno vadbo doma.


– Kdaj: Petek, 21.4.2023 od 19:00 do 20:15 ure (75 minut)

– Kotizacija:
– Za pred prijave in plačila do srede 19.4. velja znižana cena 35 eur.
– Po tem datumu velja redna cena 45 eur.

– Prijavite se na: info@taiji.si (041 446 488). Ob prijavi dopišite svojo telefonsko številko.

– Kje? Na spletu preko ZOOM. Na dan vadbe (do 15:00) posredujemo povezavo za priklop.
– Gradivo: po delavnici prejmete praktično gradivo, da lahko samostojno vadite redno vsak dan.
– Delavnico vodita: Chen Shining in Tina Hribar
– Delavnica bo izvedena, če bo do roka za pred prijave (19.4.) dovolj prijav.


Komu je torej delavnica namenjena? Vsem, ki:
– se želite naučiti posebno 10 do 15 minutno samo-masažo po energijskih kanalih in aku točkah za krepitev jeter in drugih organov.
– Želite spoznati praktične nasvete po načelih TKM  (Tradicionalne kitajske medicine) za krepitev vitalnosti in zdravja v času pomladi in poskrbeti za svoja jetra, žolčnik in druge organe.
– Želite okrepiti odpornost in lajšati alergije.
– Želite praktične, preproste in uporabne nasvete za vsak dan, kako dobro poskrbeti za zdravje v tem letnem času skladno s TKM (priporočena hrana in pijača, dnevna rutina in navade).


Nekaj odzivov naših tečajnic in tečajnikov, ki so se udeležili drugih najinih delavnic:

“Najlepša hvala. Vaje in vidva sta definitivno ena od najboljših stvari, ki so se zgodile v mojem življenju.”

“Hvala za vse, res ste mi v navdih in pomoč v teh težkih časih polnih stresa in nepredvidljivih situacij.”

“Hvala vama za odlično delavnico. Zdaj moram pa samo v akcijo vsak dan.” 🙂

“Delavnica je bila krasna, sem zelo zadovoljna😊. Se bom trudila, da vaje izvajam redno, ker že dolgo nisem imela tako “sproščenega” pogleda.” 🙂

“Hvala obema za krasno super delavnico in super gradivo! Zdaj pa res nimamo izgovora, da ne bi vadili in po-skrbeli zase.”

Delavnico vodita:

Chen Shining, vodja šole že več kot 28 let, mojster taijiquana, nosilec 7. duan-a borilne veščine pri kitajski wushu zvezi, ter prvi in edini mednarodni sodnik za kitajske borilne veščine wushu v Sloveniji. Obenem predsednik Qigong združenja Slovenije, član strokovnega in promocijskega odbora pri Mednarodni zvezi za zdravilni qigong (IHQF) ter mednarodni sodnik najvišje kategorije (A) pri IHQF, nosilec 6. DUAN-a pri IHQF.

Tina Hribar, vodja inštruktorjev pri Qigong združenju Slovenije, dolgoletna učiteljica taijiquana in qigonga v šoli mojstra Chen Shininga, nosilka 4. Duan-a pri IHQF in dobitnica osmih zlatih medalj v šestih različnih katergorijah na treh evropskih igrah v zdravilnem qigongu (Belgija 2015, Francija 2016 in Velika Britanija 2018)

Prizorišče

ZOOM
spletna povezava + Google Map