Loading dogodki

« Vsi dogodki

  • Ta dogodek je minil.

LJ, sobota 27.5.: Delavnica zdravilni qigong Ma Wang Dui, začetna stopnja

27.05. 2023 ob 09:00 - 13:00

eur70

V soboto 27.5.2023 vas vabimo na delavnico začetne stopnje posvečene Zdravilnemu qigongu Ma Wang dui daoyin Shu.

Zdravilni qigong Ma Wang Dui Daoyin Shu, je set dvanajstih preprostih in elegantnih qigong vaj s katerimi negujemo telesno, mentalno in duševno zdravje. Vsaka izmed dvanajstih vaj odpira, uravnava in izboljšuje pretok življenjske sile (qi) skozi dvanajst glavnih meridianov v telesu, ki so povezani s telesnimi organi. S tem postanejo meridiani prehodni, qi in kri pa neovirano tečeta, kar izboljšuje zdravje in krepi telo. Na delavnici se boste naučili vajo in spoznali kako potekajo meridiani v telesu in katere akupresurne točke so pomembne za ohranjanje dobrega zdravja in kakovosti življenja. Spodaj si poglejte podrobnejši opis programa in vsebine.


– Čas: od 09:00 do 13:00 (4 ure)
– Rok za pred-prijave s 30% popustom za plačila do 20.5.
Prijavo obvezno pošljite po mailu na: info@taiji.si in dopišite svojo številko mobitela.
– Kje? Ljubljana, Šiška
– Podrobnosti: Opis vaje MWD in video prikaz vaje.
Na delavnici prejmete tudi gradivo.
– Kotizacija: Redna cena 100 eur, cena s popustom za predprijave do 20.5. znaša 70 eur.


Se lahko po delavnici prijavim za pred-duan certifikat?

–  Udeleženci celotne delavnice se lahko po opravljenem tečaju prijavite za stopnjo pred-duan (potrdilo mednarodne qigong zveze), oziroma napredujete na višjo stopnjo. Več o sistemu duan

VEČ O PROGRAMU in VSEBINI DELAVNICE:

Načela kitajske medicine o energiji:

vizualizacija po meridianih,
– poznavanje zdravilnih učinkov vaje,

– dihanje,
– Spoznali boste gibe posamezne vaje in znanje utrjevali ob video posnetku. Vedno se nam za utrjevanje znanja lahko pridružite na naslednji delavnici ali na rednih vajah naslednje leto.

Za koga je delavnica primerna?

  • – Delavnica je primerna za vse, ki se želite vajo naučiti ali obnoviti svoje znanje,
  • Obvezna je za vse, ki se želite vključiti, oziroma napredovati v sistemu duan in pridobiti certifikat Mednarodne zveze za zdravilni qigong.
  • – Na splošno, pa je primerna za vse starosti in oba spola. Vaje so preproste. Lahko se jih izvaja kjerkoli, v naravi, doma ali v službi (med odmorom ;)). Vključujejo tehnike dihanja, telesne vaje in meditacijo.
  • – Priporočamo vam ohlapna oblačila in lahko obutev. Lahko ste tudi bosi ali v nogavicah.

Delavnico vodita:

Sensa podkast: Pogovor s Tino in Chenom o TKM in njenemu sistemu ohranjanja zdravja, o taijiquanu in qigongu.

Tina Hribar, vodja inštruktorjev pri Qigong združenju Slovenije, dolgoletna učiteljica taijiquana in qigonga v šoli mojstra Chen Shininga, nosilka 4. Duan-a pri IHQF in dobitnica osmih zlatih medalj v šestih različnih katergorijah na treh evropskih igrah v zdravilnem qigongu (Belgija 2015, Francija 2016 in Velika Britanija 2018)

Chen Shining, vodja šole že več kot 28 let, mojster taijiquana, nosilec 7. duan-a borilne veščine pri kitajski wushu zvezi, ter prvi in edini mednarodni sodnik za kitajske borilne veščine wushu v Sloveniji. Obenem predsednik Qigong združenja Slovenije, član strokovnega in promocijskega odbora pri Mednarodni zvezi za zdravilni qigong (IHQF) ter mednarodni sodnik najvišje kategorije (A) pri IHQF, nosilec 6. DUAN-a pri IHQF.

Opomba:
Zdravilni Qigong združenje Slovenije (Slovenian Health Qigong Association) je edini in uradni partner Chinese Health Qigong Association pooblaščen za poučevanje in organizacijo Health qigong v Sloveniji ter uradni in ustanovni član International Health Qigong Federation-IHQF.

Prizorišče

Ljubljana
Ljubljana, Slovenia + Google Map