Kontakt: +386 41 446 488 ali info@taiji.si

Ankaran

LAST MINUTE prijave še potekajo!

Cenik in urnik delavnic si poglejte na tej povezavi (pdf).

Opis vsebine delavnice si preberite spodaj.

Poletna TAIJIQUAN in QIGONG delavnica v Ankaranu (1. do 4. junij 2023, čet-ned)

Vabimo te na štiri ali tri dnevno (po izbiri) taijiquan in qigong delavnico, ki bo tokrat potekala potekala od 1. do 4.6.2023 (čet-ned) v Ankaranu, kjer bomo ob morju in pod dišečimi borovci pozdravili poletje.

Kako poteka vadba in za koga je delavnica primerna?

Vadba na delavnici poteka po skupinah, primerna je tudi za popolne začetnike,
saj se vse vaje učimo od začetka in nikoli ne preskočimo osnov, ki so najpomembnejši del veščin in jih vsak dan vadimo vsi, tudi tisti bolj prekaljeni. Popolnim začetnikom pa vsekakor bolj priporočamo qigong delavnico.

Naše delavnice ob morju so tradicionalne, saj potekajo že 26 let. Na slovenski obali v Ankaranu, pa jo tokrat prirejamo petič, drugič v poletnem času. V zadnjih 25 letih smo uspešno izvedli že več kot 49 podobnih delavnic, zato ste z našimi bogatimi izkušnjami  vedno v dobrih rokah.


Z minimalnim enkratnim doplačilom se lahko pridružijo tudi družinski člani, ki ne vadijo in se ne udeležijo programa.


Spodaj si preberite kaj vas vsebinsko lepega čaka na delavnici in komu jo priporočamo.


Pred – prijave s popustom smo podaljšali do 15. maja!


Prijava in informacije: 041/446-488, info@taiji.si

Predhodna prijava za delavnico je obvezna na mail: info@taiji.si
Opomba: Ob prijavi na mail napišite izbrani termin (od-do), vrsto apartmaja, ime in priimek udeleženca ali udeleženke ter svojo telefonsko številko.


Komu in zakaj priporočamo udeležbo na delavnici? Vsem, ki:

– želite podaljšan vikend izpolniti z navdihom, dobro voljo, energijo, optimizmom in vitalnostjo ter aktivno sproščenostjo;
– želite imeti več energije, biti bolj sproščeni in se močneje zavedati svojega telesa, uma in duha;
– želite celostno in umirjeno razgibati in poživiti telo, umiriti um in se poglobiti vase;
– želite iz prve roke spoznati ter izkusiti dobrodejne učinke taijiquana in qigonga;
– se želite pridobiti novo znanje ali utrditi staro;
– želite zase narediti nekaj fantastičnega!


Vsebina delavnic:

Vadba bo istočasno potekala v dveh skupinah. Sami si izberete tisto, ki vam najbolj ustreza, glede na vaše potrebe.


1) Osnove taijiquana in Osnovna forma 13 (Chen slog taijiquan) (video posnetek vaje)
Taijiquan (太極拳) (beri: taj či čuan) je starodavni kitajski način krepitve življenjske energije, pot modrosti in dolgoživosti, način usklajevanja uma in telesa in hkrati zelo učinkovita borilna veščina.
Gibi kratke Chen forme 13, ki se jo bomo učili na delavnici so veliki ter široki, vsebujejo več mehkobe in manj trdote. Forma vsebuje vse glavne značilnosti Chen taijiquana (kot npr. chan si jing, fa jing), hkrati pa je veliko bolj preprosta kot ostale forme in tako lahko spoznamo bistvene značilnosti in elemente Chen sloga taijiquana. Vadba je primerna za vse starostne skupine.
Več o taijiquanu si poglejte na naši spletni strani.


2) Qigong za poletje
je poseben set izbranih qigong vaj 1) iz sklopa zdravilnega qigonga in 2) iz posebne vrste medicinskega qigonga. S posebno izbranimi vajami krepimo in negujemo notranjo energijo in organe, ter blagodejno vplivamo predvsem na uravnavanje organske sfere srca in tankega črevesja, poskrbeli pa bomo tudi za druge organe in organske sfere. Vaje so preproste in se jih boste na delavnici lahko naučili dobro, da jih boste lahko sami izvajali celo poletje.

V program so poleg vaj vključene tudi posebne vaje za globoko sproščanje, meditacije in samomasaža s poudarkom na točkah za čas poletja, ki se jim bomo posvetili na delavnici.

Prejeli boste tudi nasvete, kako dobro poskrbeti za zdravje v tem letnem času skladno s tradicionalno kitajsko medicino (samomasaža, hrana in pijača, dnevna rutina in navade).

Qigong vaje dokazano izjemno pozitivno vplivajo na dihala, gibčnost, ravnotežje in mišično moč. Lahko preprečijo in zdravijo bolezni sklepov, prebavil, srca in ožilja ter živcev. Z njimi negujemo čustveno in mentalno ravnovesje in sprostimo morebitne blokade na energetski ravni, kar se odraža tudi v našem čustvenem stanju. Sprostijo se strah, zaskrbljenost, žalost ipd. zaradi česar po vadbi čutimo globoko sproščenost, notranji mir in ravnovesje. Z vajami se energijsko močno okrepimo in zaščitimo.
Vadba je primerna za vse starostne skupine.

Več o qigongu si poglejte na naši spletni strani.


Lahko se udeležite tudi posameznih delavnic brez nočitev ali pa se nam pridružite za krajši čas od petka do nedelje.

Urnik in cenik sta na voljo v pdf TUKAJ.

Program izvajata mojster Chen Shining in učiteljica Tina Hribar.
Prijava in informacije: 041/446-488, info@taiji.si

– Predhodna prijava za delavnico je obvezna na mail: info@taiji.si
Opomba: Ob prijavi na mail napišite izbrani termin (od-do), vrsto apartmaja, ime in priimek udeleženca ali udeleženke ter telefonsko številko.