Kontakt: +386 41 446 488 ali info@taiji.si

Dobrna 2023

Rezervirajte si mesto na pomladni delavnici, ki bo potekala
od 17. do 19. marca 2023 (petek-nedelja)!
Do 8.2. smo podaljšali pred-prijave s 25% popustom na program!

Za ugodnejšo rezervacijo sobe poskrbimo mi.
Našega programa se lahko udeležite tudi brez nočitev.
Program je primeren tudi za čiste začetnike brez predznanja.

Urnik programa in cenik.
Podrobnejši opis vsebine programa je spodaj.

OPIS VSEBINE IN URNIK QIGONG IN TAIJIQUAN VIKEND ODDIHA V TERMAH DOBRNA

OPIS VSEBINE DELAVNIC

PROGRAM IN URNIK DELAVNICE

– S programom začnemo v petek ob 20:00 in zaključimo v nedeljo ob 13:00.

– Prijava v hotelu (od 14h dalje) in večerja (18-20h) v hotelu****

– Urnik programa in cenik.

– Celoten program je primeren za čiste začetnike in izkušene, saj se vsega učimo od začetka.

– Vadba je primerna za vse starostne skupine, zato nikar ne mislite, da ste prestari ali premladi. Za taijiquan in qigong je vedno pravi čas!

KRATEK OPIS VSEBINE DELAVNIC

Petkovo predavanje in praksa: “Osnove tradicionalne kitajske medicine (TKM) in starodavne metode (preproste vaje) za dolgo in zdravo življenje v času pomladi.”

 • Kratek opis:  Pri nas vedno poskrbimo, da vsi, ki vadite qigong in taijiquan, spoznate tudi osnovna načela tradicionalne kitajske medicine, ki jih upoštevamo pri vadbi taijiquana in qigonga za izboljšanje pretoka energije po energetskih kanalih (meridianih). Tokrat bova z vami na petkovem srečanju poleg kratkega orisa osnov TKM, delila tudi obilo prav posebnih starodavnih praktičnih metod, za negovanje dobrega zdravja, ki so se na kitajskem na srečo ohranile vse do danes. Z vami bova poleg kratkih in priročnih vaj, ki jih lahko čisto na kratko izvajate vsak dan tekom dneva, stoje, sede ali leže in si tako mimogrede izboljšate zdravje in splošno počutje, delila tudi druge uporabne nasvete, kako dobro poskrbeti za zdravje v tem letnem času (pomlad) skladno s tkm (priporočena hrana in pijača, dnevna rutina in navade).

QIGONG ZA POMLAD:

so posebno izbrane qigong vaje 1) iz sklopa zdravilnega qigonga in 2) iz posebnih vrst medicinskega qigonga prilagojene za čas pomladi, ko je treba izdatno poskrbeti in okrepiti organsko sfero (kaj so organske sfere izveste na petkovem predavanju) in energijo jeter (ter žolčnika), dodali pa bomo tudi vaje za ostale organske sfere, predvsem za vranico in želodec. V program so poleg vaj vključene tudi posebne vaje za globoko sproščanje in meditacije.

 • Vaje, ki smo jih izbrali so preproste in se jih boste na delavnici lahko naučili dobro, saj jim bomo namenili skupaj kar osem ur od sobote do nedelje, da jih boste z lahko izvajali sami izvajali celo pomlad. Po delavnici se boste zagotovo počutili več kot odlično in boste polni energije.
 • Na splošno pa qigong vaje dokazano izjemno pozitivno vplivajo na dihala, gibčnost, ravnotežje in mišično moč. Lahko preprečijo in zdravijo bolezni sklepov, prebavil, srca in ožilja ter živcev. Z njimi negujemo čustveno in mentalno ravnovesje in sprostimo morebitne blokade na energetski ravni, kar se odraža tudi v našem čustvenem stanju. Sprostijo jezo, frustracijo, pomagajo pri premagovanju pomladanske utrujenosti, zaskrbljenost ipd. zaradi česar po vadbi čutimo globoko sproščenost, notranji mir in ravnovesje. Z vajami se energijsko močno okrepimo in zaščitimo.

OSNOVE TAIJIQUANA in OSNOVNA FORMA Osem tehnik in pet korakov

Taijiquan (太極拳) (beri: taj či čuan)
je starodavni kitajski način krepitve življenjske energije, pot modrosti in dolgoživosti, način usklajevanja uma in telesa in hkrati zelo učinkovita borilna veščina. Je “notranja” borilna veščina in za razliko od “zunanjih” borilnih veščin (npr.karate), pri katerih je poudarek na telesni moči, poudarja nenasilje, saj smo sami sebi tako “nasprotnik” kot “zaveznik” in gre predvsem za delo na sebi ter negovanje notranje energije.

 • Na delavnici boste v praksi spoznali glavna načela taijiquana:
 • 站桩 Zhan Zhuang – Stoječa meditacija. Stoječa meditacija je osnovna in temeljna vadba taijiquana in qigonga (to vajo bomo vadili tudi na delavnici qigong za zimo).
 • 缠丝功 Chan Si Gong: Navijanje svile. Za to vajo je značilno spiralno gibanje, ki združuje notranji pretok qija s krožnimi telesnimi gibi.
 • 放松 Fang Song: Pravo stanje sproščenosti – Spusti in sprosti. (Tudi to bomo vadili na delavnici qigong za zimo).
 • TAIJIQUAN forma OSEM TEHNIK in PET KORAKOV 太极拳八法五步 (video posnetek)
 • Forma 8 tehnik in 5 korakov je odlična osnova za vse, ki vas zanima veščina taijiquan. Primerna je namreč za čiste začetnike ali za vse, ki že redno vadite taijquan. Ko se naučite to vajo, ste usvojili bistvo taijiquana!
 • Taijiquan namreč včasih imenujejo tudi shi san shi – 13 položajev telesa, kar pomeni trinajst osnovnih položajev, energij in veščin, ki so temelj in osnova taijiquana, vse drugo pa je pravzaprav njihova variacija in kombinacija.
  Shi san shi običajno delimo na 8 tehnik (ba fa) ali položajev rok in na 5 korakov (wu ba), ki se nanaša na veščine in premike telesa v prostor.
 • Za hitre informacije:
  pišite na info@taiji.si ali
  pokličite: 041/446-488 (Chen Shining)

CENIK: UDELEŽBE Z NOČITVAMI ali BREZ

CENIK PROGRAMA, NAČIN PLAČILA IN PRIJAVA: IZBIRAJTE MED RAZLIČNIMI MOŽNOSTMI!

Urnik programa in cenik na tej povezavi.

Način plačila in prijava:

– Predhodna prijava za TJQ-QG oddih po mailu (info@taiji.si) je obvezna. Po vaši prijavi vam pošljemo potrditveni mail.
– Ob prijavi navedite vaše ime in številko mobitela in izberite eno izmed zgornjih možnosti programa.
– Pri delnem programu navedite tudi katere dneve ste izbrali pet-sob ali sob-ned.
Ugodno rezervacijo hotelske sobe vam uredimo mi. Število sob je omejeno, zato pohitite.
– Opozorite, v primeru, da potrebujete vegetarijanski ali veganski obrok, ter v primeru alergij.

Ob prejemu vaše prijave, vam prijavo potrdimo in naknadno posredujemo navodilo za plačilo.

– Število mest je omejeno.
– Prijave zbiramo do zasedenosti prostih mest, oziroma najkasneje do 13.3.2023.
– Prevoz si uredite sami.

Prijava in informacije: 041/446-488   info@taiji.si (Chen Shining)

7. QIGONG IN TAIJIQUAN POMLADNI VIKEND ODDIH V TERMAH DOBRNA (17.-19.3. 2023, pet-ned)

Vabimo vas na SEDMI taijiquan in qigong vikend oddih in sprostitev v Termah Dobrna, ki bo potekal od 17. do 19. marca 2023 (PETEK-NEDELJA).

Udeleženci prejmete tudi potrdilo o udeležbi na programu seminarja.

Za vas smo ponovno pripravili poseben in vsebinsko bogat program, primeren za negovanje zdravja v času POMLADI. Popolno usklajena mešanica teorije (predavanje) in predvsem prakse (vadba) za boljšo kakovost življenja in dobro zdravje po načelih tradicionalne kitajske medicine (TKM).

Prepričani smo, da bo tudi vas očarala lepota kraja in njegova zdravilna, mehka in blagodejna energija, ki je kakor ustvarjena za vadbo taijiquana in qigonga. Poleg našega pestrega programa, namreč velja poudariti, da je okolica z zdraviliškim parkom prekrasna za sprehode, razvajate pa se lahko tudi v izjemno zdravilnem termalnem vrelcu, ki priteče neposredno iz globin.  Od leta 1403 so urejene zasebne kopeli, zato ste lahko v termalni sobi čisto sami ali morda v dvoje, če pridete s svojo boljšo polovico.

Ste vedeli, da so že stari Rimljani  in Kelti poznali blagodejne učinke tamkajšnje termalne vode, pisatelj Karl May pa je v prelepi naravi iskal navdih za svoja dela in Sofia Loren skrbela za svojo lepoto? Naj vam prišepnemo, da se je v njih kopala tudi Marija Terezija. 

Celoten program (vadba in predavanje) je primeren za vse vse stopnje znanja (tudi čiste začetnike). Vse skupaj se bo odvijalo v prelepi zdraviliški dvorani poleg zdravilnih termalnih vrelcev ali na travniku v parku med stoletnimi drevesi, če nam bo vreme naklonjeno.

Iz vsebine programa:

Petkovo predavanje in praksa: “Osnove tradicionalne kitajske medicine (TKM) in starodavne metode (preproste vaje) za dolgo in zdravo življenje ter krepitev zdravja spomladi.”

Sobota in nedelja: Delavnici taijiquana in qigonga bosta potekali istočasno v soboto in nedeljo, vi pa se odločite za eno, glede na vaše potrebe in zanimanja:

1) Qigong za pomlad in
2) Osnove taijiquana in forma Osem tehnik in pet korakov.

Urnik programa in cenik.

Podroben opis vsebine si preberite zgoraj.

Komu priporočamo program TAIJIQUAN in QIGONG oddih in sprostitev:

– vsem, ki želite celostno razgibati telo, umiriti um in poglobiti vase;
– vsem, ki želite izvedeti kako skrbeti za dobro počutje in zdravje v času zime po načelih tradicionalne kitajske medicine;
– vsem, ki želite spoznati in izkusiti dobrodejne učinke taijiquana in qigonga;
– vsem, ki se želite pridobiti in utrditi novo znanje;
– vsem, ki želite bolj podrobno raziskati in razumeti prakso taijiquana in qigonga;
– vsem, želite zase narediti nekaj fantastičnega!


Program Vikend oddiha vodita mojster Chen Shining in učiteljica Tina Hribar.
Prijava in informacije: 041/446-488, info@taiji.si