Kontakt: +386 41 446 488 ali info@taiji.si

Ankaran

Aktiven in sproščujoč oddih za vas in vaše najbližje!

17.  JESENSKA TAIJIQUAN IN QIGONG DELAVNICA 

22.  – 25. september 2022 (čet-ned), Ankaran

太极拳 · 气功

Zgodnje prijave z velikim popustom (do 50 eur) potekajo do 31. avgusta, oziroma do zasedenosti mest!

Jesenska TAJIQUAN in QIGONG delavnica v Ankaranu (22. do 25. junij 2022, čet-ned)

Vabimo te na štiri ali tri dnevno taijiquan in qigong delavnico, ki bo tokrat potekala potekala od 22. do 25.9.2022 (čet-ned) v Ankaranu, kjer bomo ob morju in pod dišečimi borovci skupaj lovili zadnje poletne sončne žarke in pozdravili prvi jesenski dan. Lahko se nam pridružite tudi za tri dni, od petka do nedelje.

Naše delavnice ob morju so tradicionalne, saj potekajo že 25 let. Na slovenski obali v Ankaranu, pa jo tokrat prirejamo četrtič. V zadnjih 25 letih smo uspešno izvedli že več kot 46 podobnih delavnic zato ste z našimi bogatimi izkušnjami  vedno v dobrih rokah.

Zgodnje prijave z znatnim popustom veljajo do 31.8.! Čisto spodaj boste našli cenik in urnik v pdf dokumentu. Še prej pa si preberite kaj vas lepega čaka na delavnici, torej komu jo priporočamo in kakšna je vsebina.

Opomba: Vadba na delavnici poteka skupno in po skupinah, primerna je tudi za popolne začetnike, ki se boste prvič srečali s taijiquanom in qigongom, saj se vse vaje učimo od začetka in nikoli ne preskočimo osnov, ki so najpomembnejši del veščin in jih vsak dan vadimo vsi, tudi tisti bolj prekaljeni. Z minimalnim enkratnim doplačilom se lahko pridružijo tudi družinski člani, ki ne vadijo in se ne udeležijo programa.


TAIJIQUAN in QIGONG jesensko delavnico priporočamo:

– vsem, ki želite podaljšan vikend izpolniti z navdihom, dobro voljo, energijo, optimizmom in vitalnostjo ter aktivno sproščenostjo;
– vsem, ki želite imeti več energije, biti bolj sproščeni in se močneje zavedati svojega telesa, uma in duha;
– vsem, ki želite celostno in umirjeno razgibati in poživiti telo, umiriti um in se poglobiti vase;
– vsem, ki želite iz prve roke spoznati ter izkusiti dobrodejne učinke taijiquana in qigonga;
– vsem, ki se želite pridobiti novo znanje ali utrditi staro;
– vsem, želite zase narediti nekaj fantastičnega!


Vsebina TAIJIQUAN in QIGONG delavnice:


Vadba bo istočasno potekala v dveh skupinah. Sami si izberete tisto, ki vam najbolj ustreza glede na vaše potrebe.

1) Chen slog taijiquan forma 13 (video posnetek vaje)
Taijiquan (太極拳) (beri: taj či čuan) je starodavni kitajski način krepitve življenjske energije, pot modrosti in dolgoživosti, način usklajevanja uma in telesa in hkrati zelo učinkovita borilna veščina.
Gibi kratke Chen forme 13, ki se jo bomo učili na delavnici so veliki ter široki, vsebujejo več mehkobe in manj trdote. Forma vsebuje vse glavne značilnosti Chen taijiquana (kot npr. chan si jing, fa jing), hkrati pa je veliko bolj preprosta kot ostale forme in tako lahko spoznamo bistvene značilnosti in elemente Chen sloga taijiquana. Vadba je primerna za vse starostne skupine.
Več o taijiquanu si poglejte na naši spletni strani.


2) Qigong za jesen
je poseben set izbranih qigong vaj 1) iz sklopa zdravilnega qigonga in 2) iz posebne vrste medicinskega qigonga. S posebno izbranimi vajami krepimo in negujemo notranjo energijo in organe, ter blagodejno vplivamo predvsem na uravnavanje organske sfere sfero pljuč, debelega črevesja, ter vranice in želodca, poskrbeli pa bomo tudi za druge organe. Vaje so preproste in se jih boste na delavnici lahko naučili dobro, da jih boste lahko sami izvajali celo jesen.

V program so poleg vaj vključene tudi posebne vaje za globoko sproščanje, meditacije in samomasaža s poudarkom na točkah za čas jeseni, ki se jim bomo posvetili na delavnici.

Prejeli boste tudi nasvete, kako dobro poskrbeti za zdravje v tem letnem času skladno s tradicionalno kitajsko medicino (samomasaža, hrana in pijača, dnevna rutina in navade).

Qigong vaje dokazano izjemno pozitivno vplivajo na dihala, gibčnost, ravnotežje in mišično moč. Lahko preprečijo in zdravijo bolezni sklepov, prebavil, srca in ožilja ter živcev. Z njimi negujemo čustveno in mentalno ravnovesje in sprostimo morebitne blokade na energetski ravni, kar se odraža tudi v našem čustvenem stanju. Sprostijo se strah, zaskrbljenost, žalost ipd. zaradi česar po vadbi čutimo globoko sproščenost, notranji mir in ravnovesje. Z vajami se energijsko močno okrepimo in zaščitimo.
Vadba je primerna za vse starostne skupine.

Več o qigongu si poglejte na naši spletni strani.


Lahko se udeležite tudi posameznih delavnic brez nočitev ali pa se nam pridružite za krajši čas od petka do nedelje.

Urnik in cenik sta na voljo v pdf TUKAJ.

Program izvajata mojster Chen Shining in učiteljica Tina Hribar.
Prijava in informacije: 041/446-488, info@taiji.si

– Predhodna prijava za delavnico je obvezna na mail: info@taiji.si
Opomba: Ob prijavi na mail napišite izbrani termin (od-do), vrsto apartmaja, ime in priimek udeleženca ali udeleženke ter telefonsko številko.