USPEH SLOVENSKE EKIPE NA 3. EVROPSKIH IGRAH V ZDRAVILNEM QIGONGU v VELIKI BRITANIJI!
2 ZLATI in 2 BRONASTI MEDALJI ZA SLOVENIJO

Z velikim veseljem z vami delimo najnovejše uspehe naše ekipe Slovenskega združenja za zdravilni qigong na 3. evropskih igrah v zdravilnem qigongu, ki so tokrat potekale v Veliki Britaniji v kraju Hatfield, od 24. do 30. avgusta 2018.

SLOVENSKA EKIPA:
Slovenska ekipa je tokrat štela 3 člane na čelu z mojstrom Chen Shiningom in učiteljicama/tekmovalkama Andrejo Skrt ter Tino Hribar.

SODNIKI
Vodja naše ekipe, mojster Chen Shining, je bil izbran v ekipo nadzorne komisije sodnikov in poskrbel, da je tekmovanje in sojenje potekalo v skladu s pravili iger. Na tekmovanju sodi 10 sodnikov iz različnih držav, ki se pred tem udeležijo posebnega usposabljanja, čeprav so bili v večini izbrani izkušeni sodniki.

Chen Shining je glavni inštruktor in predsednik Zdravilnega Qigong združenja Slovenije ter član strokovnega odbora in odbora za promocijo Mednarodne federacije za zdravilni qigong (IHQF).

TEKMOVANJE
Tekmovalci so lahko tekmovali v največ 2 disciplnah, ki so si jih tekmovalke in tekmovalci izbrali med sedmimi različnimi zdravilnimi qigong vajami. Poleg 19 evropskih držav, so se nam tokrat pridružili še tekmovalci iz Kitajske (3 ekipe), Hong Konga, Kanade in Šri Lanke. Rezultati vseh držav so sicer objavljeni skupaj, vendar gosti štejejo v posebno (neevropsko) kategorijo, zato ne posegajo v skupni seštevek točk v posameznih disciplinah.

ANDREJA SKRT se je iger udeležila prvič in zelo uspešno tekmovala v dveh disciplinah, Predstavila je Zdravilni qigong  Wu Qin Xi (Igra petih živali) in Daoyin Yangshengong Shi Er Fa.

Osvojila je 2 BRONASTI MEDALJI in njen srečen izraz na fotografijah nam pove več, kot tisoč besed. Iskrene čestitke! 🙂

TINA HRIBAR je na teh igrah nastopala kot branilka šestih zlatih medalj iz predhodnih dveh evropskih iger, ki so potekale v Belgiji (2014) in Franciji (2016). Tokrat se je prvič predstavila z vajo Zdravilni qigong  Da Wu (Veliki ples) in Daoyin Yangshengong Shi Er Fa.

Osvojila je 2 ZLATI MEDALJI, ponovno z najvišjo oceno za posamezno kategorijo. S tem je postala nosilka osmih zlatih medalj na skupno treh evropskih igrah, kar pomeni, da je Slovenija zdaj najuspešnejša država med posameznicami in posamezniki. Iskrene čestitke! 🙂

Slovenska ekipa je z izkupičkom iger zelo zadovoljna in rahlo utrujena. Zato se moramo hitro lotiti vadbe qigonga in taijquana, da se spet napolnimo z energijo po proslavljanju.

Še dobro, da bo v soboto 8.9. potekal 2. Svetovni da zdravilnega qigonga v parku Tivoli ob 17:00, kjer lahko z nami vadite vsi! Več o tem v nadaljevanju novic.

OGLEJTE SI NAŠI FOTOGALERIJO NA FB STRANI!