Kontakt: +386 41 446 488 ali info@taiji.si

Pomen dobre družbe in mentalne higiene za zdravje

Pomen dobre družbe in mentalne higiene za zdravje

Pomen dobre družbe in mentalne higiene za zdravje 

Dragi naši!
Z največjim veseljem z vami delimo vse dobre in preproste nasvete za krepitev dobrega zdravja telesa, uma in duha v sozvočju z naravo in njenimi cikli. Zdaj je čas, ko se mora vsak od nas globoko zazreti in poglobiti vase, ter iz svojih globin črpati moč, vero v življenje, optimizem in razsodnost. Zazreti se moramo onstran pojavnega, da bi lahko videli širšo sliko. Z vami želimo deliti malce drugačen nasvet.

Pomen dobre družbe

Stara modrost pravi: “Povej mi s kom se družiš in povedal ti bom kakšen človek si.” Bodimo dobra in navdihujoča družba drug drugemu. Pomaga tudi, da ustavimo vse programe, ki vsak dan in vsak trenutek v nas netijo  strah in nas oddaljujejo od našega bistva, od ljubezni in spoštovanja do sebe, narave in vseh živih bitij. Tisti, ki še niste, poskusite vsaj en dan ali dva brez novic. Pomembne informacije kljub temu pridejo do nas. Naša vibracija se hitro dvigne in polje energije se razširi, če se osredotočimo na dobroto, na srce, na vdih in izdih, na občutja hvaležnosti. Takrat se v nas lahko prebudi radost, ki je nasprotje strahu. Stara modrost, ki pravi, da je smeh pol zdravja, zagotovo ni iz trte zvita….Vemo, da krepi naše celostno zdravje. Radi se družimo z ljudmi, ki v nas prebujajo tista najlepša občutja. Polni smo energije, ko se od njih poslovimo.

Mentalna higiena 

Včasih morda pozabimo, da na nas vpliva vse, kar sprejmemo skozi naša čutila. Zato skrbno izbirajmo s kom se družimo, kajti v zadnjem času so morda bolj kot kdajkoli prej, naša družba prav mediji. Zato v naših domovih namesto naših bližnjih in prijateljev, gostujejo tisti, ki jih skozi tovrstne kanale “informiranja/programiranja” povabimo v svoj dom, jih poslušamo in gledamo ter se na ta način z njimi družimo. Zato izjemno skrbno pazimo koga povabimo v svoj dom! Skrbno pazimo s čim hranimo svoje misli, besede in dejanja.

Če nam ti ljudje vlivajo strah in jemljejo moč ter rušijo naše zdravje s skrajno negativno naravnanostjo, ki človeka enači zgolj s telesom in smrtnostjo, potem je čas, da preklopimo na lastne kanale, se povežemo s seboj in prisluhnemo sebi, svojemu bistvu, ki presega telo. Če kdaj, potem zdaj. Od tu lahko črpamo moč in zdravje. To ni beg od realnosti. To je vrnitev k sebi, to je opolnomočenje, kajti le z notranjo močjo in vizijo lahko spremenimo sebe in pomagamo še komu. Prestrašeni, ogroženi in v krču samo še bolj obremenjujemo sebe, okolico in nenazadnje zdravstveni sistem. Izgubimo vizijo in smisel življenja, kar nas pelje v obup, morda depresijo in nemoč. Naše polje energije se skrči, zato ne zmoremo več razsodno razmišljati in podajati odločitev, ki so dobre za nas in druge. Takrat mnogo hitreje zbolimo, telesno in duševno. Zato vzemimo svoje telesno in duševno zdravje najprej v svoje roke. To je naš slogan, naše poslanstvo in naša vizija že desetletja. Bodimo človek v pravem pomeni besede. Takšen, ki črpa moč iz sebe, je močan, zdrav in predvsem sirokosrčen v mislih, besedah in dejanjih, vedno pripravljen pomagati in delovati v dobro družbe. 


Vse dobro iz srca!

Dolgoletno raziskovanje ter veselje in ljubezen do modrosti vzhoda (od Indije do Kitajske), predvsem do meditacijskih praks in gibalnih veščin qigonga, taijiquana ter zdravega načina življenja in prehranjevanja, z največjim veseljem in zavzetostjo deli z drugimi. Modrost in veščine daljnjega vzhoda kot so meditacija, taijiquan in qigong, predstavljajo idelano združitev zunanjega in notranjega (duhovnega) ter gibanja in mirovanja v enem.