Kontakt: +386 41 446 488 ali info@taiji.si

Vadimo skupaj in ustvarjajmo svet po svoji meri

Vadimo skupaj in ustvarjajmo svet po svoji meri

Vadimo skupaj in ustvarjajmo svet po svoji meri

“Ključ do nesmrtnosti je živeti življenje, ki si ga bo vredno zapomniti.”
– Bruce Lee

taijiquan-qigong.si

Dnevi kar hitijo, zato je pomembno, da jih izpolnimo z dobrimi mislimi, besedami in dejanji. Redna in poglobljena vadba taijiquana in qigonga nam pomaga, da si ustvarimo življenje po svoji meri, saj umirja naš um in telo, ter odpravlja čustvene blokade, da se lahko življenjska sila neovirano pretaka skozi nas. Z vadbo trojnega uravnavanja, ki velja pri qigongu in taijiquanu (uravnavamo telo, dihanje in um), obenem vadimo poenotenje misli, besed in dejanj.

Prav usklajenost misli, besed in dejanj z našo najvišjo naravo, daje je našemu življenju smisel, krepi ustvarjalnost, oplaja naše življenje, krepi celostno zdravje, krepi našo voljo in energijo, da delamo dobro in pomagamo sebi in drugim, ter nas spodbuja, da ustvarjamo lepši notranji svet, ki se odseva tudi navzven.

Taijiquan in qigong sta veščini, ki ju je treba vaditi in poglabljati celo življenje. Sta čudovita sopotnika in prijatelja na naši poti, ki nas spremljata, če to želimo in se tako odločimo. Ko se enkrat odločimo, je potrebna le še  vaja, vaja in še enkrat vaja. Včasih je tudi obratno, redna vadba in prve dobrodejne izkušnje nam pomagajo, da se zares odločimo in posvetimo vadbi.

Držimo se torej zlatega pravila, ki pravi: “Gram prakse je vreden več, kot tona teorije”. 
Ostanite srečni in zdravi!
Dolgoletno raziskovanje ter veselje in ljubezen do modrosti vzhoda (od Indije do Kitajske), predvsem do meditacijskih praks in gibalnih veščin qigonga, taijiquana ter zdravega načina življenja in prehranjevanja, z največjim veseljem in zavzetostjo deli z drugimi. Modrost in veščine daljnjega vzhoda kot so meditacija, taijiquan in qigong, predstavljajo idelano združitev zunanjega in notranjega (duhovnega) ter gibanja in mirovanja v enem.