Kontakt: +386 41 446 488 ali info@taiji.si

“Rahel sneg” (小雪 Xiǎoxuě) ali 20. sončno obdobje

“Rahel sneg” (小雪 Xiǎoxuě) ali 20. sončno obdobje

“Rahel sneg” (小雪 Xiǎoxuě) je 20. sončno obdobje, ki se po kitajskem lunarnem koledarju začne 22. novembra in traja do 7. decembra.

Pri nas je prvi sneg tokrat zapadel do nižin že v 19. sončnem obdobju “Začetka zime” (ki se je po kit.lun.koled. začel že 7. novembra).

V 20. sončnem obdobju lahko začne občasno rahlo snežiti v popoldanskih ali večernih urah, vendar se sneg stopi že naslednji dan. Značilni so tudi močnejši vetrovi in rezek mraz, ki nastopi po prvem snegu.

Skratka, čas je za kapo, rokavice, šal in topla oblačila ter obutev. Ker se dnevi izrazito krajšajo in ustvarjajo malce bolj mračno vzdušje, se vedno prileže topel čaj v prijetni družbi ali z dobro knjigo v roki, ki nas razveseli in dvigne razpoloženje.

Opazujmo naravo in se tudi mi obrnimo k sebi, v svoje srce, upočasnimo svoj ritem, privoščimo si malo več časa za počitek in moder razmislek. Poskrbimo za telo in duha, še posebej pa za naša ledvica, ki so v obdobju mraza najbolj izpostavljena. Nasvete za trdno zdravje pozimi boste našli tudi v našem predzadnjem prispevku na TEJ POVEZAVI.

Vsega dobrega obilo!

 

Dolgoletno raziskovanje ter veselje in ljubezen do modrosti vzhoda (od Indije do Kitajske), predvsem do meditacijskih praks in gibalnih veščin qigonga, taijiquana ter zdravega načina življenja in prehranjevanja, z največjim veseljem in zavzetostjo deli z drugimi. Modrost in veščine daljnjega vzhoda kot so meditacija, taijiquan in qigong, predstavljajo idelano združitev zunanjega in notranjega (duhovnega) ter gibanja in mirovanja v enem.