Kontakt: +386 41 446 488 ali info@taiji.si

“Rodovitno deževje”(谷雨 Gǔ yǔ) ali 6. sončno obdobje (od 20. 4. do 5.5.)

“Rodovitno deževje”(谷雨 Gǔ yǔ) ali 6. sončno obdobje (od 20. 4. do 5.5.)

“Rodovitno deževje” (谷雨 Gǔ yǔ) ali 6. sončno obdobje po lunarnem koledarju, traja štirinajst dni, od 20. 4. do 5.5. in hkrati naznanja, da se bliža poletje, saj je to zadnje obdobje pomladi.

To je prelomno obdobje, ko se temperature začnejo dvigati, možne pa so tudi bolj pogoste padavine, ki namočijo izsušeno zemljo in v setvenem obdobju omogočijo idealne razmere za rodovitno in bogato letino.

V tem čas je vreme drugače večinoma sončno in toplo, občutna je le temperaturna razlika me dnevom in nočjo, zato se ob zori in mraku oblecite toplo. Značilni so tudi močnejši vetrovi in celo peščeni viharji (tudi k nam lahko prinese saharski pesek).
Popazite na prehrano, še vedno moramo skrbeti za naša jetra, zato jejte lahko hrano, zelenje in se izogibajte pretiranemu vnosu maščob in živalskih proteinov (najboljše, da uživamo zgolj rastlinske). S tem poskrbimo za naravo in vsa druga živa bitja.

Želimo vam prijetne velikonočne in prvomajske praznike!

p.s. V nedeljo 5.5. že vstopimo v prvi poletni dan po kitajskem lunarnem koledarju. 🙂

Dolgoletno raziskovanje ter veselje in ljubezen do modrosti vzhoda (od Indije do Kitajske), predvsem do meditacijskih praks in gibalnih veščin qigonga, taijiquana ter zdravega načina življenja in prehranjevanja, z največjim veseljem in zavzetostjo deli z drugimi. Modrost in veščine daljnjega vzhoda kot so meditacija, taijiquan in qigong, predstavljajo idelano združitev zunanjega in notranjega (duhovnega) ter gibanja in mirovanja v enem.