Na našem drugem vikend oddihu v Termah Dobrna, ki bo potekal od 15. do 17. marca (pet-ned), smo za vas pripravili poseben in vsebinsko bogat program.

Popolno usklajena mešanica teorije (predavanje) in prakse (vadba in prikaz masaže) za boljšo kakovost življenja po načelih tradicionalne kitajske medicine.

Poleg našega pestrega programa, velja poudariti, da je okolica z zdraviliškim parkom prekrasna za sprehode, razvajate pa se lahko tudi v termalnih vodah in savnah, kjer lahko ostanete do nedelje zvečer.

Celoten program (vadba in predavanje) je primeren za vse vse stopnje znanja (tudi čiste začetnike). Vse skupaj se bo odvijalo v prelepi kristalni dvorani poleg zdravilnih termalnih vrelcev.

Ste vedeli, da so že stari Rimljani poznali blagodejne učinke tamkajšnje termalne vode, pisatelj Karl May pa je v prelepi naravi iskal navdih za svoja dela in Sofia Loren skrbela za svojo lepoto? Naj vam prišepnemo, da se je v njih “namakala” tudi Marija Terezija.

Prepričani smo, da bo tudi vas očarala lepota kraja in njegova zdravilna, mehka in blagodejna energija, ki je kakor ustvarjena za vadbo taijiquana in qigonga.

Ker je program tako bogat, se spodobi, da vam podrobneje predstavimo njegovo vsebino:

Taijiquan s pahljačo

V petek 15. marca zvečer (19:30 do 21:30) se bomo učili prelepo in elegantno taijiquan vajo s pahljačo.

Pahljača ni samo čudovit okras ali pripomoček s katerim se v poletni vročini hladimo. V Aziji in tudi na zahodu je prisotna že dolga stoletja, uporablja pa se za različne namene. Z razvojem borilnih veščin in samoobrambe pa je na Kitajskem veljala za eno izmed smrtonosnih orožij, saj je vsebovala ostra rezila, ki nasprotniku niso prizanesla. Vendar brez skrbi, vaja, ki jo naučimo v naši šoli, je tako elegantna in nežna, da poboža dušo, pahljače pa so brez ostrih rezil.
Za pahljače poskrbimo mi. Video prikaz vaje si lahko pogledate TUKAJ.

Sobota (16.3.) bo prav posebna! Z mislijo na vas smo namreč pripravili prav poseben in bogat program z naslovom “Pomladno prebujanje in razstrupljanje po tradicionalni kitajski medicini (TKM)”

Na dopoldanskem predavanju (10:00 do 13:00), boste poleg koristnih nasvetov in namigov za ohranjanje dobrega zdravja skozi leto, lahko poskusili tudi sveže ekološke sadno-zelenjavne hladno stiskane sokove, ki v času pomladi podpirajo naša jetra. Pomlad je namreč po TKM čas, da poskrbimo za jetra in preženemo spomladansko utrujenost. Pripravili bomo zelene in rdeče sokove, ki poskrbijo za zdravo razstrupljanje in krepijo naša jetra.

Temu bo sledil še prikaz masaže stopal po TKM (Tradicionalni Kitajski Medicini), saj tovrstni praktični nasveti lahko koristijo vam in vašim najbližjim.

Na popoldanskem delu (od 15:00 do 18:00) pa se bomo na posebni delavnici učili zdravilno qigong vajo za vitalnost in dolgo življenje. Z redno vadbo zdravilnega qigonga namreč krepimo telo in duha.

V nedeljo dopoldan (17. 3.) bomo nadaljevali z delavnico zdravilnega qigonga Veliki ples (DA WU).

Za vas smo namreč izbrali eno izmed najlepših in tudi dinamičnih qigong vaj, s katero bomo dodatno poskrbeli za razstrupljanje. Imenuje se Veliki ples (Da Wu).

Ta izjemna, sproščujoča in hkrati poživljajoča ter elegantna vaja izvira iz starih šamanskih obredov in plesov iz obdobja dinastije Tang Yao ( pred 4.000 leti). Vaja Da Wu, je set osmih preprostih, nežnih, tekočih in izjemno elegantnih gibov s katerimi negujemo telesno, mentalno in duševno zdravje.

To je odlična vaja za vse, ki vas pestijo slaba cirkulacija, zadrževanje vode in vlage v telesu, revmatična obolenja ter vnetja in otekanje sklepov.

Vaja močno krepi in razgibava sklepe, hrbtenico, pas, roke, noge, vrat ter spodbudi kroženje krvi in pretok po meridianih, krepi ravnotežje, izboljšuje delovanje srčno-žilnega sistema, odpravlja negativna mentalna stanja kot sta jeza in depresija, ter spodbuja občutja sreče in notranjega zadovoljstva.

Več o programu, roku za predprijave s posebnimi popusti (do 31. januarja) in podroben urnik ter cenik je na voljo na TEJ POVEZAVI.
Se vidimo!