Kontakt: +386 41 446 488 ali info@taiji.si

21. prvomajska taijiquan in qigong delavnica v Poreču – utrinki, zahvala, foto in še kaj

21. prvomajska taijiquan in qigong delavnica v Poreču – utrinki, zahvala, foto in še kaj

Drage udeleženke in udeleženci spomladanske taijiquan in qigong delavnice v Poreču!

Kako nam je bilo lepo, kajne? 🙂

Vreme je bilo malo jang in malo jin, malo sončno in malo deževno, mi pa smo uspeli vse skupaj uravnovesiti z našimi vajami, delavnicami in predvsem dobro voljo, ki jo je bilo letos v izobilju. Vse dni smo lahko vadili zunaj na prostem, včasih pod streho, vendar vseeno na svežem morskem zraku in z lepim razgledom na morje. Ko pa je bilo sonce, smo zasedli obalo in še mimoidoče spodbudili, da so se pridružili na uvodnem ogrevanju.

Tokrat se nas je v desetih dneh zbralo kar 75. Tudi otroci so bili zelo aktivni. Ne samo na ustvarjalnih delavnicah, temveč tudi na vajah.

Program je bil tokrat malce bolj sproščen, kar pa seveda ne pomeni, da smo počivali. Pri našem mojstru je to skoraj nemogoče. 🙂

Poleg rednih jutranjih, opoldanskih in večernih vaj, smo imeli tudi predavanja in ustvarjalne delavnice ob popoldnevih in po večerni vaji. Pestro je bilo.

Šanghajska palačinka polnjena z mlado čebulo

Miloš in Alenka sta ponovno navdušila z delavnico kitajske kuhinje in pripravila specialitete za prste oblizniti. Hvala obema za vso vnemo s katero vedno pripravita nepozabno delavnico in seveda vsem pridnim rokam, ki ste pomagali bodisi pri pripravi ali pri pospravljanju.

Helena je za delavnico pripravila posebne vrste izbranih kitajskih čajev, od zelenega, jasminovega, osmantusovega in vrtničnega. Bili so odlični!
Suzana in Anton sta tudi tokrat pripravila izvrstno sladico, ki je pošla v trenutku. Hvala obema.

 

Popoldanski in večerni program smo popestrili še z naslednjimi delavnicami in predavanji:

Alenka je pripravila ustvarjalno delavnico izdelovanja kitajskih vozlov in otroci so bili več kot navdušeni. No, ne samo otroci, tudi odrasli. Mojster je pripravil pobarvanke z značilnimi kitajskimi motivi (otroci so iz njih ustvarili prave umetnine), ter delavnico pisanja pismenk (na poseben papir) in družabne igre. Odziv je bil odličen!
Irena nam je na svojem predavanju in praktičnem delu razodela skrivnost knjige premen (Yi Jing) s pomočjo katere smo lahko pokukali v svojo prihodnost.

Tina je pripravila predavanje o zdravilni qigong vaji Shi er fa, skupaj z mojstrom pa sta prikazala masažo stopal (kitajski stil) in masažo nog po meridianih in ključnih akupresurnih točkah. Hvala Tanja, ker si bila potrpežljiv model. 🙂

Mojster je imel še predavanje o taijiquanu, kjer je prikazal 8 energij v praksi. Ta večer je bil še posebno lep, saj je bil zelo zgovoren in vprašali smo ga lahko vse, kar smo želeli vedeti. 🙂

Predzadnji večer je na potopisnem predavanju o svojem rodnem mestu (Shangai), z nami delil tudi foto utrinke iz svojega zgodnjega otroštva. Kako nas je lepo presenetil!

Vodenje vaj je bilo letos še posebej pestro, pri uvodnem ogrevanju in utrjevanju usvojenega znanja, so sodelovali vsi učitelji (Helena, Andreja, Janko, Dagmar, Anton, Nina in Tina), prav tako pa tudi vsi inštruktorji, ki so letos vpisani v našo taijiquan in qigong akademijo.

Helena je, tako kot že leta doslej, učila posebno opoldansko skupino, ki je pridno vadila wudang qigong pet živali, Tina pa v sklopu večerne vadbe zdravilni qigong Shi er Fa, Da Wu in Ba Duan Jin. Naši inštruktorji (Urša, Metka, Jožica, Barbara, Mirjam, Rado) so pokazali svoje znanje na opoldanskem ogrevanju in se strinjajo, da je bila to zanje zelo koristna izkušnja, ki jih je še dodatno spodbudila k bolj poglobljeni vadbi v bodoče.

Mojster nas je naučil taijiquan formo 8 energij in pet korakov, Osnovno Chen formo in vajo s pahljačo, vodil vse vaje in skupaj z našo Andrejo poskrbel tudi za skupino čistih začetnikov, da so tudi oni lahko uživali v blagodejnem vplivu taijiquana in qigonga.

Povsem ogrel, raztegnil in zadihal pa nas je Jan s kratko kung fu formo, ki jo izvaja tako čudovito, da jo je moral na koncu (na našo veliko prošnjo) sam ponoviti nekajkrat, da smo ga lahko občudovali in posneli v akciji. Poleg tega je poskrbel za večino fotografij iz tega foto albuma in potrpežljivo spremljal vsak naš gib. In še mnogo drugih stvari bi lahko našteli.

Skratka, iskrena zahvala vsem, ki smo skupaj soustvarjali ta dogodek. Tudi naša Joži je poskrbela za sprostitev v prostem času, saj je z veseljem ustregla vsakomur, ki je potreboval sprostitveno masažo po vaji. Poleg tega je bilo tudi dovolj časa za sproščujoči sprehod ob obali ali pa skok v morje za tiste najpogumnejše in bazen ter savno.

Vsak izmed vas je prispeval svoj delček pozitivne energije in skupaj smo poskrbeli, da je bilo vzdušje prijetno lepo, razgibano, veselo in razigarno.

Celotno fotogalerijo si oglejte na naši FB strani na TEJ POVEZAVI.

Se vidimo na 14. jesenski delavnici v Poreču, konec septembra, do takrat pa pridno vadimo skupaj ali vsak za sebe. Pomembno je, da vadimo. 🙂

Sončen objem!

Dolgoletno raziskovanje ter veselje in ljubezen do modrosti vzhoda (od Indije do Kitajske), predvsem do meditacijskih praks in gibalnih veščin qigonga, taijiquana ter zdravega načina življenja in prehranjevanja, z največjim veseljem in zavzetostjo deli z drugimi. Modrost in veščine daljnjega vzhoda kot so meditacija, taijiquan in qigong, predstavljajo idelano združitev zunanjega in notranjega (duhovnega) ter gibanja in mirovanja v enem.