LETO 2021 – LETO BELEGA (KOVINSKEGA) BIVOLA

Z vami delimo prispevek naše Jelke Klun o tem kaj nas dobrega čaka v letu kovinskega Bivola. Do sedaj je bilo v naši navadi, da skupaj praznujemo Kitajsko novo leto, kar letos iz znanih razlogov ni mogoče. Že vrsto let naša Jelka za praznovaje pripravi napoved za prihajajoče leto. Letos ga v celoti objavljamo na naši strani, ker nam ga je prijazno posredovala za objavo. Jelka, hvala lepa. 🙂

Prijetno branje!

Po kitajski astrologiji je leto 2021 leto Kovinskega ali Belega Bivola. Energija leta je YIN KOVINA in živalica leta je BIVOL, ki nosi kvalitete elementa YIN ZEMLJA. Lastnosti leta so torej odvisne od teh dveh elementov in razmerja med njima. Po kitajski metafiziki element Zemlja rodi Kovino, torej Zemlja podpira Kovino, je njen vir in zaradi tega bo naslednje leto zelo močno leto Kovine. Ker je v letu 2021 prisoten tudi element Zemlja, bo naslednje leto prineslo nekaj več stabilnosti, predvsem v drugi polovici leta.

KOVINA

Narava Kovine predstavlja jasno razmišljanje, natančnost in pravičnost, vztrajnost in odločnost. Povezana je tudi s trdim delom, lojalnostjo in služenjem drugim. Ker je leto 2021 močno kovinsko leto bodo po eni strani najbolj uspešni tisti, ki bodo izražali te lastnosti, po drugi strani pa bo energija leta tudi vzpodbujala, da se te lastnosti čim bolj izrazijo.

BIVOL

Bivoli so znani kot skrbni, zanesljivi, močni ter odločni in hkrati so zelo potrpežljivi. Svoje cilje dosegajo s trudom in vztrajnim delom. Bivol je navezan na svojo družino, brez nje in brez prijateljev njegovo življenje nima smisla.
Najbolj neugodna lastnost Bivola je v pomanjkljivih komunikacijskih sposobnostih. Niso dobri v komunikaciji z drugimi, so trmasti in vztrajajo pri svojem.

Torej bo leto 2021 najbolj ugodno za tiste, ki so pripravljeni za svoje cilje trdo delati, podvojiti svoja prizadevanja da bi karkoli dosegli, znajo biti potrpežljivi in si naredijo natančen načrt delovanja. Več truda bo potrebno vložiti v sposobnost boljše komunikacije. Bo pa v letu 2021 zelo velik poudarek na družini in družinskih odnosih, zato bo to načeloma srečno in polno leto, če se bomo osredotočili na medosebne odnose, pa naj gre za prijateljstvo ali ljubezen.

Pet elementov in odgovarjajoče poslovne in gospodarske dejavnosti

V letu Bivola bo šlo najbolje gospodarskim dejavnostim, ki so povezane z elementom Ogenj. To je industrija v povezavi z energijo, gorivom, elektriko, finančni trg, borza,vse kar se nanaša na zabavo, restavracije, ali kar se nanaša na lepoto, kozmetiko. Posli povezavi z metafiziko, duhovnostjo, religijo, energijskim zdravljenjem pa tudi fitnes, joga, šport, letalski promet.

ZDRAVJE

Kovina je povezana s pljuči. V začetku leta 2021 bo še čutiti močne posledice dogodkov iz leta 2020, kar bo negativno vplivalo predvsem na počutje in zdravstveno stanje ljudi. Koronavirus bo v začetku leta še vedno glavna tema, in strah pri ljudeh posebej ob vstopu v leto 2021 bo še vedno zelo prisoten. A stvari se bodo v drugi polovici leta obrnile na bolje.
Yin kovina se povezuje s pljuči, zadnjico, medenico, bedri in danko. Težave, ki jih napoveduje Xin Yin kovina so kašelj, astma(tudi druge težave dihanja), revmatizem, in pljučne bolezni (prehlad, gripa, bronhitis, pljučnica …)
Ker Xin Yin kovina pomeni tudi skalpel, to namigne na več poškodb s kovinskimi predmeti, kakor tudi na operacije in obisk pri zobozdravniku. V tem letu se lahko tudi pričakuje več kožnih bolezni in porast alergij.

Bivol predstavlja vranico, trebuh, prsni koš in stopala, kar pomeni, da se bodo pojavljale težave, ki vključujejo prebavni sistem, še posebej zaradi mraza (odsotnost prebavnega ognja, ki je potreben za dobro prebavo), kar vključuje slabo prebavo, napihnjenost, drisko, pomanjkanje teka, utrujenost in nihanje razpoloženja. Bivol prinaša težave kože in črevesja. Ker Yin kovina kaže skalpel in Bivol trebuh, prsni koš in stopala, se lahko znotraj leta 2021, pričakuje več operacij na teh področjih.

Ne pozabimo dobrih stvari:

Ker je v letu 2021 prisoten tudi element Zemlja, bo to leto prineslo nekaj več stabilnosti, predvsem v drugi polovici leta.

Srečno v letu Bivola!

Pripravila: Jelka Klun