Kontakt: +386 41 446 488 ali info@taiji.si

“Rahel sneg” (小雪 Xiǎoxuě) ali 20. sončno obdobje

“Rahel sneg” (小雪 Xiǎoxuě) ali 20. sončno obdobje

“Rahel sneg” (小雪 Xiǎoxuě) se imenuje 20. sončno obdobje po kitajskem lunarnem koledarju, ki se začne 22. novembra in traja do 7. decembra.

Pri nas je prvi sneg tokrat zapadel do nižin že v 19. sončnem obdobju “Začetka zime” (ki se po kit.lun.koled. začne že 7. novembra).

V 20. sončnem obdobju lahko začne občasno rahlo snežiti v popoldanskih ali večernih urah, vendar se sneg stopi že naslednji dan. Značilni so tudi močnejši vetrovi in rezek mraz, ki nastopi po prvem snegu.

Skratka, čas je za kapo, rokavice, šal in topla oblačila ter obutev. Ker se dnevi izrazito krajšajo in ustvarjajo malce bolj mračno vzdušje, se vedno prileže topel čaj v prijetni družbi ali z dobro knjigo v roki, ki nas razveseli in dvigne razpoloženje.

Opazujmo naravo in se tudi mi obrnimo k sebi, v svoje srce, upočasnimo svoj ritem, privoščimo si malo več časa za počitek in moder razmislek. Poskrbimo za telo in duha, še posebej pa za naša ledvica, ki so v obdobju mraza najbolj izpostavljena. Nekaj nasvetov o skrbi za zdravje (pozimi in jeseni) boste našli tudi v naših objavah na blogu.

Vsega dobrega obilo!