Kontakt: +386 41 446 488 ali info@taiji.si

Utrinki in zahvala: 20. spomladanska taijiquan in qigong delavnica v Poreču, maj 2018

Utrinki in zahvala: 20. spomladanska taijiquan in qigong delavnica v Poreču, maj 2018

Drage udeleženke in udeleženci spomladanske taijiquan in qigong delavnice v Poreču!

Letos nam je bilo vreme še posebej naklonjeno. Verjetno nas je nagradilo, ker vztrajamo že 20. let in nam omogočilo, da ključne dejavnosti ves čas zares potekajo v objemu sonca, morja in v senci borovcev.

Zbralo se nas je kar 66 ljubiteljev taijiquana in qigonga, med vami je bilo tudi nekaj novih, veselih obrazov za katere upam, da se bomo videvali tudi v prihodnje. V prvem delu je bil program izjemno pester, v drugem delu pa smo imeli malce več popoldanskega počitka (ne preveč), ki je vsem dobro del. Ponovno smo soustvarjali v tišini, miru, se gibali, tudi plesali in se predvsem smejali. Iskrena hvala vsem!

Za izvedbo tako pestrega programa je potrebno veliko pridnih rok, ki bi se jim še posebno rad zahvalil:

Brez Miloša in Alenke ne bi uživali v dobrotah na delavnici kitajske hrane, ki jo skrbno načrtujeta več mesecev in vsakokrat pripravita nove poslastice. Zagotovo ne gre tudi brez številnih pomočnikov, ki pomagajo pri nakupu, pripravi ter pospravljanju po koncu delavnice.

Jelka nas je tokrat kar v senci borovcev na plaži sprostila z blagodejno zvočno kopeljo ob zvokih gongov in tibetanskih posod. Še ptice so priletele in svoje petje uglasile z zvokom gonga. Bilo čudovito.

Helena je poleg vodenja vaj in qigong delavnice Wudang pet živali, pripravila še čajanko na kateri smo lahko okusili sladkast osmantusov čaj. V sklopu ustvarjalne delavnice sta z Alenko pripravili delavnico rezanega papirja (Helena) in delavnico izdelovanja vozlov (Alenka), mojster pa delavnico pisanja pismenk.

Andreja je, poleg vodenja vaj in qigong delavnice Pet živali (Wu Qin Xi), pripravila izjemno slikovito, zanimivo in hudomušno potopisno predavanje z naslov “Kitajska nekoč in danes”. Kitajsko je namreč prvič obiskala pred več kot 25 leti in ponovno lani, v sklopu Poletnega potovanja po Kitajski, ki ga je organiziral mojster. Več kot 200 fotografij je pospremila z zgodbami in prigodami iz potovanja. Ostalo je še precej, tako, da nanjo računamo tudi v prihodnje. Andreja, drugače pa “Go, Hotel!” 😉

Tina je predavala in predstavila Qigong vajo Shi Er Fa (Health Qigong), ter vodila vajo in delavnice za qigong vaje Ba Duan Jin, Yi Jin Jing in Wu Qin Xi.

Naši učitelji so poleg mojstra (Helena, Janko, Andreja, Nina in Tina) skrbeli, da smo se tudi na večerni in jutranji vaji dodobra ogreli z vajami qigonga in taijiquana

Zdenka je pripravila praktično predstavitev masaže s poudarkom na razlikah med klasično in kitajsko masažo. Andreja in Janko sta kot poskusna zajčka najbolj uživala, na trenutke pa tudi (v naše zadovoljstvo) malce trpela. 🙂

Luka in Nataša sta poskrbela za profesionalne foto utrinke iz delavnice, ki jih bomo tudi delili z vami – počasi.

Nataša (nekdanja svetovna prvakinja v Showdancu) je za družabno-plesni večer pripravila skupinsko koreografijo in vsi smo se z veseljem pridružili, naučili in zaplesali skupaj. Veselo je bilo!

Jan je poskrbel za odlične foto utrinke iz delavnice, njegova vsestranska in računalniška podpora za vse, ki smo potrebovali njegovo pomoč pri predstavitvah, je tako ali tako nenadomestljiva (ker pri tehniki se vedno kaj zalomi, tudi, če je 5 minut pred predavanjem še vse delalo). Skrbel je tudi za ozvočenje na družabno-plesnem večeru ter zaključnem večeru. Najbolj veseli pa smo bili, ko nas je učil formo Kung Fu-ja in se nam v drugem delu delavnice na vseh vajah pridružil (tudi brez fotoaparata) ter vadil skupaj z nami. Pokazal je svojo izjemno nadarjenost, zaradi česar smo se lahko sami prepričali, da je jabolko ostalo kar pod drevesom.

Zagotovo pa je bila delavnica uspešna in prijetna zaradi vsakogar izmed vas, ki je prispeval svoj del dobronamerne energije in pozitivne naravnanosti (dobrega qija), ki je prevladala in se z vajami in delavnicami le še povečevala in širila med nami in tudi onkraj naših meja.

Skratka, čudovito je bilo, zato že komaj čakamo na 13. jesensko delavnico, ki bo potekala septembra 2018 v Istri. Upamo, da se nam pridružite!

Na naši FB strani smo objavili prvi del fotoutrinkov, kmalu sledi več.

Več o qigongu + video
Več o taijiquanu + video

Dolgoletno raziskovanje ter veselje in ljubezen do modrosti vzhoda (od Indije do Kitajske), predvsem do meditacijskih praks in gibalnih veščin qigonga, taijiquana ter zdravega načina življenja in prehranjevanja, z največjim veseljem in zavzetostjo deli z drugimi. Modrost in veščine daljnjega vzhoda kot so meditacija, taijiquan in qigong, predstavljajo idelano združitev zunanjega in notranjega (duhovnega) ter gibanja in mirovanja v enem.